Ένσταση κατά των καταγγελιών του Ησαΐα κατέθεσαν στην Ιερά Σύνοδο οι μοναχοί

Ένσταση κατατέθηκε από τους μοναχούς στην Ιερά Σύνοδο, μέσω της οποίας ζητούν να απορριφθούν οι καταγγελίες του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, «επιδόθηκε σήμερα στην Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου και στα μέλη αυτής ένσταση κατά του κύρους των καταγγελιών, που έλαβε μέχρι τις 29/2/2023 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας από πρώην μέλος της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ».

Παράλληλα προσθέτουν πως, «με την ένσταση ζητείται να απορριφθούν οι συγκεκριμένες καταγγελίες, που οδήγησαν στην παραπομπή τεσσάρων μελών της Αδελφότητας ενώπιον της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης. Οι λόγοι, που στηρίζουν την ένσταση, αφορούν στο διαβλητό και στο επιλήψιμο της συμπεριφοράς του καταγγέλλοντος ιερομονάχου ως κατηγόρου, στοιχεία που δεν πρέπει κατά τους ιερούς κανόνες να έχει όποιος καταγγέλλει κληρικό ή λαϊκό στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη».

«Με την ένσταση που κατατέθηκε, δηλώσαμε ότι επιφυλασσόμαστε για την προσκόμιση στην Ιερά Σύνοδο σημαντικού αποδεικτικού υλικού, τηρώντας όμως απαρεγκλίτως τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, καθόσον πρόκειται για αποδεικτικά στοιχεία με ευαίσθητο περιεχόμενο, των οποίων η δημοσιοποίηση έχουμε την αίσθηση, ότι θα προκαλούσε σκανδαλισμό των πιστών, κάτι που δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Σε δίκη ο 49χρονος νοσηλευτής, στο κατηγορητήριο μόνο το αδίκημα της άσεμνης επίθεσης-Ελεύθερος υπό όρους
Μόνο… αεροπορική η κινητικότητα στο Κυπριακό-Στην Κύπρο ο Χαν, αναμένεται και η Ολγκίν
Μακροπρόθεσμες πιέσεις στη φαρμακευτική αγορά λόγω πολέμου-Ποια φάρμακα περνούν το φίλτρο του ΓεΣΥ
Από την Ιταλία στις... Κεντρικές μετά από οκτώ χρόνια καταζητούμενος για κλοπές και διαρρήξεις
Άνοιξε και το κεφάλαιο Τυχικού στη Σύνοδο-Στήριξαν Αρχιεπίσκοπο για τοποτηρητεία, δεν εξέτασαν το λίβελο πίστεως
Έληξε τη συζήτηση για διαθεσιμότητα Δημητρίου η Ελεγκτική, ξεκαθαρίζει και ο Πάλμας-Δεν τέθηκε θέμα από Χαρτσιώτη
«Αν δεν ήμουν εδώ, το σπίτι μου θα ήταν καμένο»–Μαρτυρίες από το πύρινο μέτωπο της Χίου
H υπηρεσία κατασκοπείας της Ρωσίας κατηγορεί τη Σερβία ότι πoυλά πυρομαχικά στην Ουκρανία
Τι γνωρίζουμε για τη βάση Αλ Ουνέιντ με τους 8.000 Αμερικανούς στο Κατάρ στην οποία επιτέθηκαν οι Ιρανοί
Ο Νετανιάχου σέρνει τις ΗΠΑ σε έναν ακόμη δαπανηρό πόλεμο, δηλώνει η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ