Πάνω από τους μισούς Ευρωβουλευτές εκλέχθηκαν για πρώτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο

Το 54% των νέων Ευρωβουλευτών εκλέχθηκαν για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου.

Από τους 720 Ευρωβουλευτές, οι γυναίκες αποτελούν μόλις το 39%, ελάχιστα πιο κάτω από 40% που εκλέχθηκαν το 2019. Επιπλέον, ο μέσος όρος ηλικίας των Ευρωβουλευτών είναι τα 50, με τον πιο μεγάλο σε ηλικία να είναι ο 77χρονος Ιταλός Ορλάντο Λεολούκα από τους Πράσινους και η νεαρότερη η 23χρονη Αυστριακή Λένα Σίλιγκ, επίσης από τους Πράσινους.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, την πλειοψηφία έχει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με 188 Ευρωβουλευτές. Δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα είναι οι Σοσιαλδημοκράτες με 136 μέλη. Ακολουθεί η νεοσύστατη «Πατριώτες για την Ευρώπη» με 84 Ευρωβουλευτές. Στη συνέχεια, οι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ECR) αποτελούνται από 78 μέλη, ακολουθούμενοι από το φιλελεύθερο Renew με 77 μέλη. Ακολουθούν οι Πράσινοι με 53 και η Αριστερά με 46. Η νέα ακροδεξιά ομάδα “Ευρώπη των κυριάρχων εθνών” αποτελείται από 25 μέλη και 12 Ευρωβουλευτές παραμένουν ανεξάρτητοι, ενώ 21 μέλη του Ευρωκοινοβουλίου δεν έχουν ακόμη ενταχθεί.

Από τους Κύπριους Ευρωβουλευτές, οι Λουκάς Φουρλάς και Μιχάλης Χατζηπαντέλας του ΔΗΣΥ ανήκουν στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Γιώργος Γεωργίου του ΑΚΕΛ στην ομάδα της Αριστεράς, ο Κώστας Μαυρίδης του ΔΗΚΟ, στην ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών, ο Γεάδης Γεάδη του ΕΛΑΜ στην ομάδα των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, ενώ ο Φειδίας Παναγιώτου έμεινε στους ανεξάρτητους Ευρωβουλευτές.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έδωσε γραμμή η Αννίτα-«Η δική μου πολιτική ηθική επέβαλλε να ενημερωθούν οι Υπουργοί εκ των προτέρων»
Επίσημα αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ ο Καρούσος, ενωτικά μηνύματα από τον Δίπλαρο-«Έχουμε ως πρώτιστο το εμείς»
Κόντρα ΟΑΥ με φαρμακοποιούς για την συνταγογράφηση σε… πεθαμένους-Διαφορετική ανάγνωση των γεγονότων
Ασύλληπτη τραγωδία στη Λεμεσό… Κάηκαν ζωντανοί γονείς και τρία ανήλικα παιδιά
Δύο εκ. ευρώ έδωσε το κράτος λόγω βανδαλισμών δημόσιων κτιρίων-Πρόταση για αυστηρές ποινές
Ξεγελούν το Κράτος με τα διπλά συμβόλαια παικτών-Δεν αφορά μόνο ομάδες μικρότερων κατηγοριών
Με τις (τηλεφωνικές) διαγραφές σε πρώτο πλάνο αλλάζει το Καταστατικό του ο ΔΗΣΥ
Η Γενεύη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος-Καθοριστικό το πριν, άγνωστο το μετά
Διέγραψε τους Υπουργούς από τον ΔΗΣΥ εκ των προτέρων η Αννίτα-Την «κάρφωσε» ο Διευθυντής του Προεδρικού
Τους παρέλαβε από τα κατεχόμενα και προσπάθησε να τους μεταφέρει στις ελεύθερες περιοχές-Χειροπέδες σε 28χρονο