Νέα στοιχεία παρουσίασε σε ΡΑΕΚ από ο ΑΔΜΗΕ ζητώντας επαναξιολόγηση της απόφαση

Τα νέα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ολοκληρωμένη μελέτη κόστους – οφέλους για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας (Κρήτη), Great Sea Interconnector (GSI), παρουσίασε τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου, στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας  (ΑΔΜΗΕ), φορέας υλοποίησης του έργου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο ΑΔΜΗΕ επεξήγησε στην ηγεσία της ΡΑΕΚ τα νέα στοιχεία και ζήτησε επαναξιολόγηση της απόφασης της Αρχής.

Σε απόφαση της, στις 2 Ιουλίου, η ΡΑΕΚ είχε απορρίψει την εισήγηση του φορέα υλοποίησης για «αναγνώριση εύλογης απόδοσης και εσόδου και ανάκτηση κατά την κατασκευαστική περίοδο» του έργου, κρίνοντας ταυτόχρονα «εύλογη τη λήψη τέτοιας απόφασης από την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας της γραμμής διασύνδεσης και μετά».

Μετά τις επεξηγήσεις που δόθηκαν, εναπομένει πλέον στην ΡΑΕΚ να αποφασίσει, με βάση τα νέα στοιχεία, κατά πόσον θα διαφοροποιήσει ή όχι την αρχική της απόφαση.  

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ΑΔΜΗΕ θα πρέπει να δώσει την τελική του εντολή στην γαλλική εταιρεία Nexans για να προχωρήσει η κατασκευή του καλωδίου που θα συνδέει την Κύπρο με την Κρήτη μέχρι το τέλος Αυγούστου, εκτιμάται ότι πριν λήξει αυτό το χρονικό περιθώριο, η ΡΑΕΚ θα πρέπει να έχει πάρει την απόφαση της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 29χρονη υπεύθυνη καταστήματος-Πωλούσε προϊόντα με ναρκωτικά
Παραβίασαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι εταιρείας και έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 458 χιλιάδων ευρώ
Διακοπή και σήμερα υπαίθριων εργασιών και delivery από τις 12:00 μέχρι τις 16:00
Τεχνικό πρόβλημα με τη διεκπεραίωση του check in στο Αεροδρόμιο Λάρνακας-Εκτροπές πτήσεων λόγω ομίχλης
Υποβολή δηλώσεων ζημιάς για τους πληγέντες παραγωγούς-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας
Καταγγέλλει εμπρησμούς και στην Ορούντα ο Λογγίνος-«Θεάθηκε αυτοκίνητο να βάζει τρεις εστίες»
Μαρτυρία για τη φονική πυρκαγιά-«Ξεκίνησε από τον δρόμο προς το Άρσος, όχι από τον ποταμό ή από τον σκουπιδότοπο»
Καταστράφηκαν 400 πάσσαλοι της ΑΗΚ από την πυρκαγιά-Εγκαταστάθηκαν γεννήτριες σε επτά κοινότητες
Περιπολίες της Αστυνομίας μετά από καταγγελίες για κλοπές σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές
Ζημιές σε 191 κατοικίες, κάηκαν 120 οχήματα-Συνεχίζεται η καταγραφή ζημιών στην ορεινή Λεμεσό (pics)