Νέες εικόνες δείχνουν πόσο κοντά στον Τραμπ ήταν ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας όταν πυροβόλησε

Νέες εικόνες και βίντεο που εξασφάλισε η DailyMail.com δείχνουν πόσο κοντά στο στόχο του έφτασε ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, Τόμας Μάθιου Κρουκς.

Ο Κρουκς, 20 ετών, έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το να σκοτώσει τον Τραμπ το Σάββατο, καθώς ο πρώην πρόεδρος απευθυνόταν σε υποστηρικτές του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.

Το βίντεο της Daily Mail που δείχνει πόσο κοντά στον Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας

1

Οι εικόνες δείχνουν μια σκάλα, κρυμμένη από πυκνούς θάμνους, στηριγμένη στην πλευρά του κτιρίου, που οδηγεί απευθείας στην ταράτσα, πάνω από την οποία μάρτυρες δήλωσαν αργότερα στις αστυνομικές αρχές ότι είδαν τον Κρουκς να σκαρφαλώνει.

Τις ημέρες που ακολούθησαν, η Μυστική Υπηρεσία έχει δεχθεί έντονο έλεγχο για την πιο εντυπωσιακή αποτυχία ασφαλείας των τελευταίων δεκαετιών.

Τώρα, αυτές οι συναρπαστικές εικόνες υπογραμμίζουν την κοντινή απόσταση -περίπου 150 μέτρα- που βρισκόταν ο επίδοξος δολοφόνος από τον στόχο του, τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Κρουκς είχε σταθμεύσει το όχημά του κοντά στον χώρο της συγκέντρωσης στο Μπάτλερ το Σάββατο, προτού σκαρφαλώσει στην οροφή ενός κοντινού βιομηχανικού κτιρίου για να πυροβολήσει τον Τραμπ.

Με τρία όπλα η απόπειρα δολοφονίας

Όπως αποκαλύπτει το CNN, ο δράστης δεν έδρασε μόνος του, όπως αναφέρει το FBI.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην ένοπλη επίθεση σε βάρος του πρώην Αμερικανού προέδρου ήταν τρία, γεγονός που γεννά ερωτήματα για το αν ο δράστης είχε συνεργούς.

Οι τρεις πρώτες βολές προέρχονταν από το φερόμενο όπλο Α, οι επόμενες πέντε από το όπλο Β και η τελική «ακουστική ώθηση» από ένα πιθανό όπλο Γ, σύμφωνα με ηχητική ανάλυση από του διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Μέσων Ενημέρωσης Ιατροδικαστική, Καταλίν Γκριγκόρας και του Ερευνητικού Συνεργάτη του ιδίου ιδρύματος, Κόουλ Γουάιτκότον.

Η ηχητική ανάλυση επιβεβαίωσε επίσης ότι ο ένοπλος βρισκόταν σε απόσταση περίπου 109,72 με 119,78 μέτρων από το πόντιουμ του Τραμπ, σύμφωνα με τον ειδικό ιατροδικαστή Ρόμπερτ Μάχερα. Αυτό το συμπέρασμα ταυτίζεται με την ανάλυση του CNNi ότι ο ένοπλος βρισκόταν σε μια ταράτσα σε απόσταση 119,78 έως 149,96 μέτρων από το πόντιουμ, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Δειτε Επισης

Βατικανό: Η νύχτα κύλησε ήρεμα, ο πάπας ξεκουράζεται
Συναγερμός στη Γαλλία-Έκρηξη κοντά στο ρωσικό προξενείο στη Μασσαλία
Έφτασε με τρένο στο Κίεβο η Φον ντερ Λάιεν -«Σε αυτή τη μάχη διακυβεύεται και η τύχη της Ευρώπης»
Ζυμώσεις στον ΟΗΕ για το ψήφισμα της τρίτης επετείου από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Αρχίζει το παζάρι για τον νέο συνασπισμό και την επανεκκίνηση στη Γερμανία-Ο νικητής Μερτς ψάχνει συμπαίκτες
Αυξάνεται η πόλωση-Υπόσχεται σχέδιο για εξοπλισμό και στήριξη η Φον Ντερ Λάιεν στην Ουκρανία
Καλέστηκε στην αραβική σύνοδο ο νέος πρόεδρος της Συρίας
Έτοιμο να χτυπήσει ξανά στη Γάζα το Ισραήλ-Σε κίνδυνο η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός
Η USAID απολύει ή θέτει σε διοικητική αργία σχεδόν όλους τους εργαζομένους της
Η AfD πρώτο κόμμα στα ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας-Οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων