Αναλογιστική μελέτη ενώπιον Συμβουλίου ΤΚΑ με στόχο την ευρύτερη δυνατή συναίνεση

Η παρουσίαση της αναλογιστικής μελέτης του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας στην συνεδρίαση, την Τρίτη, του Συμβουλίου του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων «θα συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθεια για την διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης και για την συνέχιση της συζήτησης στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα σχετικά με την αναλογιστική μείωση που συνδέεται με την πρόωρη συνταξιοδότηση», ανέφεραν στο ΚΥΠΕ πηγές από το Υπουργείο Εργασίας.

Όπως ανέφεραν, το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύσσεται ο κοινωνικός διάλογος προνοεί αφενός την εκτενή διαβούλευση με τις συνδικαλιστικές και τις εργοδοτικές οργανώσεις, και αφετέρου την συζήτηση σε θεσμοθετημένα σώματα της τριμερούς κοινωνικής συνεργασίας που μέσα από την αναλυτική και τεκμηριωμένη ενημέρωση της οποίας τυγχάνουν, μπορούν να ασκούν εποικοδομητικά και ουσιαστικά τον συμβουλευτικό τους ρόλο και να συμβάλουν στη διαμόρφωση των ευρύτερων δυνατών συναινέσεων.

Συμπληρώνεται ότι προς αυτή την κατεύθυνση, σε συνέχεια προηγούμενων συνεδριάσεων που έχουν διεξαχθεί με αντικείμενο την προοπτική της στοχευμένης ελάφρυνσης για την αναλογιστική μείωση που συνδέεται με την πρόωρη συνταξιοδότηση, έχει συγκληθεί το Συμβούλιο του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το οποίο θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη στις 11:00 π.μ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα παρουσιαστεί η αναλογιστική μελέτη του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας που περιλαμβάνει την εισήγηση που έχει διαμορφωθεί για την στοχευμένη ελάφρυνση της αναλογιστικής μείωσης, και ο αναλογιστής του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση ώστε να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα τεθούν και να ανταποκριθεί στις διευκρινίσεις που θα συζητηθούν.

Προσέθεσαν ότι η αυριανή συνεδρίαση αναμένεται να «συμβάλει ουσιαστικά» στην προσπάθεια για την διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης και για την συνέχιση της συζήτησης στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα.

Όπως σημειώνουν, «οι διαφορετικές προσεγγίσεις και οι αποκλίνουσες απόψεις είναι σεβαστές, όμως υπάρχουν ορισμένα δεδομένα που είναι αντικειμενικά και έχουν καθοριστεί αφετηριακά, προνοώντας ότι η όποια ελάφρυνση στην αναλογιστική μείωση για την πρόωρη συνταξιοδότηση δεν θα επηρεάσει αρνητικά την βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και δεν θα οδηγήσει σε αύξηση των εισφορών για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, επιπροσθέτως αυτών που έχουν ήδη αποφασιστεί στο παρελθόν και που τίθενται σταδιακά σε εφαρμογή».

Στο Συμβούλιο του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων συμμετέχουν η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Υγείας. Επίσης, στο Συμβούλιο θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι από ΟΕΒ, ΚΕΒΕ, ΠΟΒΕΚ, ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΕΚ, ΕΚΑ, Νέα Αγροτική Κίνηση, Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου, Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Επαναφορά νομοσχεδίου για κέντρα αποκατάστασης στην αρχική του μορφή ζητά η ΚΥΣΟΑ
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί η απάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων
Επανήλθαν οι Οικολόγοι, ζητούν παραίτηση ή παύση Αγγελίδη-«Πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη»
Τους ζήτησαν να φύγουν από νυχτερινό κέντρο και τους επιτέθηκαν ληστεύοντάς τους-Χειροπέδες σε 46χρονο
Γ. Αντωνίου: «Η οδύνη και η ευγνωμοσύνη μας για τους 13 ήρωες του Μαρί θα είναι παντοτινή»