Αναστολή διαβουλεύσεων για Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής ανακοίνωσε η Ανυπότακτη Γαλλία

Σε κατάσταση κρίσης έχει εισέλθει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς στην Γαλλία, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε τις πρώτες απογευματινές ώρες τη Δευτέρα το κόμμα του Ζαν Λυκ Μελανσόν, η Ανυπότακτη Γαλλία, καταγγέλλοντας το Σοσιαλιστικό κόμμα ότι στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την εξεύρεση του προσώπου που θα μπορούσε να προταθεί για Πρωθυπουργός στον Πρόεδρο Μακρόν, αρνείται οποιαδήποτε υποψηφιότητα προερχόμενη από τις τάξεις της.

Κατόπιν αυτού η Ανυπότακτη Γαλλία ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται οι διαβουλεύσεις για την εξεύρεση ενός Πρωθυπουργού κοινής αποδοχής από τα κόμματα της αριστεράς και ότι αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι να συμφωνήσουν τα αριστερά κόμματα σε έναν κοινό υποψήφιο για την προεδρία της Εθνοσυνέλευσης.

Η ψηφοφορία για τον νέο Πρόεδρο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης θα διεξαχθεί, κατά πάσα πιθανότητα σε τρεις γύρους, την ερχόμενη Πέμπτη. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών, όπως αναμένεται, στους δύο πρώτους γύρους, τότε στον τρίτο γύρο εκλέγεται αυτός που συγκεντρώνει την σχετική πλειοψηφία, δηλαδή ο πρώτος σε ψήφους.

Στην περίπτωση που τα κόμματα της αριστεράς συμφωνήσουν σε μία κοινή υποψηφιότητα και δεν υπάρξει συνεργασία της παράταξης Μακρόν με τους Ρεπουμπλικάνους για την υποβολή δίκης τους κοινής υποψηφιότητας, τότε θα μπορούσε να εκλεγεί ο αριστερός υποψήφιος στην προεδρία της Εθνοσυνέλευσης.

Αν ωστόσο υπάρξει συνεργασία της παράταξης Μακρόν με τους Ρεπουμπλικάνους, τότε οι βουλευτές τους αθροιζόμενοι είναι περισσότεροι από τους βουλευτές των κομμάτων της αριστεράς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία