Αλλάζουν τα κριτήρια για θεματοθέτες στις Παγκύπριες-Θα επιβάλλονται κυρώσεις σε περίπτωση λάθους

Θορυβημένο παρουσιάστηκε το Υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με το ζήτημα που είχε προκύψει κατά τη διάρκεια των Παγκύπριων Εξετάσεων για το μάθημα των Μαθηματικών και συγκεκριμένα για το βαθμό δυσκολίας του γραπτού, που είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί μαθητές να μην ήταν σε θέση να ολοκληρώσουν το δοκίμιο. Προς αυτό το σκοπό, το Υπουργείο Παιδείας είχε αγγίξει το ζήτημα των θεματοθετών και αναμένονται να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο επιλογής των θεματοθετών, ενώ αποφασίστηκε όπως επιβάλλονται κυρώσεις σε περίπτωση λάθους.

Τα τελευταία χρόνια, είναι πυκνές οι αναφορές, που κάνουν λόγο για λάθος στο γραπτό των Παγκύπριων Εξετάσεων, ειδικά για το μάθημα των Μαθηματικών, κάτι που σημειώθηκε και στις φετινές εξετάσεις, αφού μετά το πέρας της εξέτασης των Μαθηματικών Κατεύθυνσης, γονείς και μαθητές διαμαρτυρήθηκαν έντονα, καθώς διαπίστωσαν ότι ο βαθμός δυσκολίας του γραπτού δοκιμίου ήταν αρκετά μεγάλος. Μάλιστα, διαφάνηκε ότι οι έντονες αντιδράσεις είχαν φτάσει μέχρι και την πολιτική προϊστάμενη του Υπουργείου Παιδείας, η οποία βγήκε μπροστά και έδωσε οδηγίες όπως ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, για να διασφαλιστεί ότι κανένας μαθητής δεν θα αδικηθεί στον τελικό βαθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγήκε μπροστά η Μιχαηλίδου, έδωσε οδηγίες στους διορθωτές για το γραπτό των Μαθηματικών

Μετά το πέρας της διορθωτικής περιόδου, κατά την οποία έπρεπε να ακολουθηθούν οι οδηγίες που έδωσε η Αθηνά Μιχαηλίδου, η υπουργός Παιδείας είχε συνάντηση με τους καθηγητές, που επίσης είχαν διαμαρτυρηθεί για το βαθμό δυσκολίας του γραπτού και κατέληξαν σε συγκεκριμένα μέτρα, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στον REPORTER αρμόδια πηγή, η υπουργός Παιδείας είχε συνάντηση τη Δευτέρα με την ΟΕΛΜΕΚ, κατά την οποία έθεσε επί τάπητος το ζήτημα των θεματοθετών για το μάθημα των Μαθηματικών, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να μην δημιουργούνται προβλήματα με το γραπτό, που θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των μαθητών. Η εν λόγω συνάντηση ήταν αποτέλεσμα της δέσμευσης της υπουργού Παιδείας να δει τους εταίρους της και να παρθούν αποφάσεις, που θα θέτουν ασφαλιστικές δικλίδες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις, βάσει των οποίων θα αυστηροποιηθούν τα κριτήρια του Υπουργείου Παιδείας για την επιλογή των θεματοθετών και ουσιαστικά θα είναι αυστηρότερη η διαδικασία επιλογής, ενώ θα υπάρχει επιμόρφωση των ατόμων που επιλέγονται. Την ίδια ώρα, βάσει των αποφάσεων που πάρθηκαν, αναμένεται να επιλέγονται και ανεξάρτητοι ελεγκτές, που θα είναι αρμόδιοι για την ποιότητα των δοκιμίων και το πιο πιθανό να είναι δύο σε κάθε μάθημα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, κατά τη συζήτηση αποφασίστηκε επίσης και η επιβολή κυρώσεων στους θεματοθέτες, σε περιπτώσεις που παρατηρηθούν σημαντικά λάθη, όπως εκείνα που παρατηρήθηκαν στις προηγούμενες εξεταστικές.

Αυτό που τονίζεται από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, πάντως, είναι ότι κατά τη διάρκεια των Παγκύπριων, οι μαθητές εξετάστηκαν σε 52 μαθήματα και στο μοναδικό που παρατηρήθηκε τέτοιου είδους πρόβλημα ήταν τα Μαθηματικά.

Σημειώνεται πως εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να τεθεί ένα τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, καθώς μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρατράγουδα για τις Παγκύπριες-Έντονες διαμαρτυρίες για το γραπτό των Μαθηματικών

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας