Χρ. Χρίστου: Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να προχωρήσουμε σε μια συνολική επανεκτίμηση της κατάστασης

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να προχωρήσουμε σε μια συνολική επανεκτίμηση της κατάστασης, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, σημειώνοντας ότι, προτεραιότητα αυτή την ώρα είναι η διαφύλαξη και υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ανεξάρτητης και ενιαίας κρατικής οντότητας.

Στην ομιλία του στην ειδική συνεδρία της Βουλής για καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι η πολιτεία έχει την ευθύνη να παραδώσει σε επερχόμενες γενιές μια χώρα ασφαλή, ευημερούσα, απαλλαγμένη από κατοχικά στρατεύματα, σημειώνοντας ότι η γνώση της ιστορικής πραγματικότητας θα βοηθήσει να μην επαναληφθούν ποτέ τα λάθη του παρελθόντος.

Είπε ότι το ΕΛΑΜ πιστεύει ακράδαντα ότι «ο μαρτυρικός λαός μας αλλά και ολόκληρος ο Ελληνισμός δικαιούται να γνωρίζει τα όσα συνέβησαν εκείνες τις σκοτεινές ώρες», και σημείωσε ότι είναι άξιον απορίας γιατί οι Κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο μετά το 1974 δεν οδήγησαν κανέναν υπεύθυνο ενώπιον της δικαιοσύνης για το έγκλημα της Κύπρου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι όλες οι προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού ζητήματος «έπεσαν στο κενό». «Δυστυχώς επιτρέψαμε με το πέρασμα του χρόνου την υποβάθμιση του Κυπριακού προβλήματος από ζήτημα εισβολής και κατοχής σε θέμα Δικοινοτικής αντιπαράθεσης», ανέφερε, σημειώνοντας ότι, η «βαθμιαία εγκατάλειψη βασικών αρχών κατοχυρωμένων από τα πρώτα ψηφίσματα του ΟΗΕ που τοποθετούν το Κυπριακό στις ορθές του διαστάσεις οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο».

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να προχωρήσουμε σε μια συνολική επανεκτίμηση της κατάστασης, είπε ο κ. Χρίστου, προσθέτοντας πως «η επιμονή για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, εδώ και 47 χρόνια δεν έχει φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα».

«Οι απόστολοι του μαρασμού μας ζητούν να αποδεχτούμε και να δικαιώσουμε τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χρίστου, σημειώνοντας ότι, απέναντι σε αυτές τις προσεγγίσεις «στέκεται η βαριά παρακαταθήκη που μας άφησαν οι γενναίοι υπερασπιστές της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Έχουμε, λοιπόν, χρέος προς τους ηρωικούς νεκρούς μας, αλλά και τα παιδιά μας να βρούμε το δρόμο που διασφαλίζει την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού στη γη των προγονών του, ανέφερε.

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας