To FBI επιβεβαίωσε πως ήταν απόπειρα δολοφονίας η επίθεση στον Τραμπ-Έρευνα για πιθανά κενά ασφαλείας

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) επιβεβαίωσε ότι οι πυροβολισμοί που δέχθηκε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια χθες Σάββατο (13/07) ήταν “απόπειρα δολοφονίας”.

“Σήμερα το βράδυ σημειώθηκε αυτό που χαρακτηρίζουμε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Πρόκειται για μια ενεργή σκηνή εγκλήματος”, τόνισε ο Κέβιν Ροζέκ, ειδικός πράκτορας επικεφαλής του γραφείου του FBI στην Πενσιλβάνια, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ροζέκ επεσήμανε ότι το FBI δεν είναι έτοιμο να ανακοινώσει τα στοιχεία της ταυτότητας του δράστη, ενώ πρόσθεσε ότι προτεραιότητα τώρα είναι να εντοπιστεί το κίνητρό του και να διευκρινιστεί αν εμπλέκονται και άλλοι στην απόπειρα.

“Δεν υπήρξε κανένα πρόσθετο αίτημα για ασφάλεια που να απορρίφθηκε ποτέ από το FBI”, δήλωσε επίσης.

00

888

0

01

Ερωτήματα για το πώς ο δράστης κατάφερε να πλησιάσει τόσο κοντά με τέτοιο όπλο

Η αμερικανική μυστική υπηρεσία ερευνά πώς ένας ένοπλος οπλισμένος με ένα τουφέκι τύπου AR κατάφερε να πλησιάσει αρκετά ώστε να πυροβολήσει και να τραυματίσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη συγκέντρωση του στην Πενσυλβάνια, αναφέρει το Associated Press.

Η Μυστική Υπηρεσία δήλωσε ότι ο ένοπλος πυροβόλησε πολλές φορές στη σκηνή από υψηλή θέση έξω από τον χώρο της συγκέντρωσης. Οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας σκότωσαν τον ένοπλο, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο Τόμας Μάθιου Κρουκς, 20 ετών, από το Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνια.

Ο ένοπλος, έριξε πολλαπλούς πυροβολισμούς κατά της σκηνής από μια “υψηλή θέση έξω από τον χώρο του συλλαλητηρίου”, ανακοίνωσε η υπηρεσία.

Ανάλυση του Associated Press σε περισσότερα από δώδεκα βίντεο και φωτογραφίες από τον τόπο της συγκέντρωσης του Τραμπ, καθώς και δορυφορικές εικόνες του χώρου, δείχνει ότι ο δράστης κατάφερε να πλησιάσει τόσο κοντά στη σκηνή που προκαλεί εντύπωση. Η οροφή όπου βρέθηκε το πτώμα ήταν λιγότερο από 150 μέτρα από το σημείο όπου μιλούσε ο Τραμπ.

Σύμφωνα με το Reuters, Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες δήλωσαν ότι θα ξεκινήσουν ταχείες έρευνες για το πώς ο ελεύθερος σκοπευτής κατάφερε προφανώς να αποφύγει τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας και να ανέβει στην οροφή ενός κτιρίου κοντά στο σημείο όπου ο Ντόναλντ Τραμπ μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση και να ρίξει πολλούς πυροβολισμούς πριν σκοτωθεί.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ζητήσει “από τη διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας Κίμπερλι Τσάτλ και άλλους αρμόδιους αξιωματούχους να εμφανιστούν για ακρόαση ενώπιον των επιτροπών μας το συντομότερο δυνατό”.

Από την επίθεση, στην οποία ο Ντόναλντ Τραμπ τραυματίστηκε στο αφτί, σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, ενώ ακόμη δύο έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Και τα τρία θύματα είναι ενήλικες και άνδρες. Ο ένοπλος σκοτώθηκε από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, οι αρχές δήλωσαν ότι τα θύματα των πυροβολισμών έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά η ταυτότητά τους δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί.

“Έχουμε ειδοποιήσει αρκετά μέλη της οικογένειας, αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να ειδοποιήσουν την ευρύτερη οικογένεια”, είπε. Οι πυροβολισμοί ήταν “διάσπαρτοι” και δεν έπλητταν μόνο ένα σημείο στο πλήθος, πρόσθεσε.

Πηγή: news247

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Σημαντική χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Τουρκίας στη συνάντηση Gymnich ο Φιντάν
Δεν έχει κυλήσει ομαλά η λειτουργία του ιδίου πόρου που βασίζεται στα πλαστικά
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
«Ήμουν μπρούμυτα, ήταν βιαστής, σεξουαλικό τέρας»-Συγκλονίζουν οι καταγγελίες κατά Αλ Φαγιέτ
Κατηγορούμενος περιέγραψε τον βιασμό και πώς τον έδιωξε ο σύζυγος όταν η Ζιζέλ άρχισε να ξυπνά
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Καταγγελίες για βιασμούς από πρώην εργαζόμενες των Harrods κατά του Μοχάμεντ Αλ Φαγέτ