Ακαριαίος ο θάνατος του υποστηρικτή του Τραμπ από τα πυρά του 20χρονου δράστη

Ο πολίτης ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες Σάββατο, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία στην πολιτεία Πενσιλβάνια, «σκοτώθηκε ακαριαία», καθώς «χτυπήθηκε στο κεφάλι», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

«Ακούσαμε πολλούς πυροβολισμούς, ο άνδρας που βρισκόταν δίπλα μου χτυπήθηκε στο κεφάλι, σκοτώθηκε ακαριαία κι έπεσε στη βάση των κερκίδων», είπε ο Τζόζεφ, γυναικολόγος, ο οποίος απέφυγε να πει το επώνυμό του.

«Μια γυναίκα χτυπήθηκε στον ώμο ή στο χέρι» και «από εκείνη τη στιγμή τα πράγματα έγιναν χαοτικά», αφηγήθηκε.

«Ο (σ.σ. πρώην) πρόεδρος Τραμπ χτυπήθηκε στο αυτί, προτού επέμβει η Secret Service», το ομοσπονδιακό επίλεκτο αστυνομικό σώμα που είναι αρμόδιο για την φύλαξη προσωπικοτήτων στις ΗΠΑ, είπε ακόμη, σημειώνοντας πως τα πυρά χτύπησαν πρώτα τους παριστάμενους και μετά τον υποψήφιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνδρας που σκοτώθηκε μάλλον βρισκόταν «στην τροχιά» των πυρών που είχαν στόχο τον πρώην πρόεδρο.

«Σχημάτισα την εντύπωση πως αρκετοί νόμιζαν αρχικά πως επρόκειτο για φάρσα», καθώς οι πυροβολισμοί έμοιαζαν σαν μερικά «πυροτεχνήματα», όμως «είδα τον άνδρα που χτυπήθηκε στο κεφάλι, τη γυναίκα στο χέρι, ήξερα από την αρχή πως δεν ήταν πυροτεχνήματα», αφηγήθηκε ο Τζόζεφ, που άκουσε επτά εκπυρσοκροτήσεις.

Ακόμη δυο άνθρωποι που τραυματίστηκαν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την μυστική υπηρεσία.

Αυτή θα ήταν η τελευταία ομιλία που θα εκφωνούσε ο Ντόναλντ Τραμπ πριν από το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων (15η-18η Ιουλίου) στο Μιλγουόκι (Ουισκόνσιν), όπου αναμένεται να λάβει και τυπικά το χρίσμα της παράταξης ώστε να είναι ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, όταν θα επιδιώξει —εκτός συγκλονιστικού απροόπτου— να πάρει τη ρεβάνς από τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

cats

AP24196092851004-1

AP24196064425874-2

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ απαγορεύει στο Χάρβαρντ τις εγγραφές ξένων φοιτητών
Λάβρος ο Αρχιεπίσκοπος για Τυχικό-«Δόθηκαν πολλές ευκαιρίες, ενήργησε με δόλο»
Συντετριμμένος ο Τυχικός μετά την έκπτωσή του από τη Μητρόπολη-Αρνείται τα περί αποτειχισμού
Οι τρεις καταγγελίες που έριξαν τον Τυχικό από τον θρόνο της Μητρόπολης-Χειροτόνησε αποτειχισμένο στη Θεσσαλονίκη
Ο Νετανιάχου ανακαλεί ολόκληρη τη διαπραγματευτική ομάδα του Ισραήλ από το Κατάρ
Τι σημαίνουν για την Ουκρανία οι σκληροί όροι του Πούτιν για το τέλος του πολέμου
Δεν σκοπεύει να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας ο Ερντογάν-Πιθανή συνάντηση με Τραμπ
Ικανοποίηση ΥΠΕΣ για την έγκριση της πρότασης της Κυβέρνησης για ψήφο στα 17-«Εμπιστευόμαστε τους νέους μας»
ΒΙΝΤΕΟ: Πολλά τα θύματα από την πτώση αεροσκάφους στη Καλιφόρνια-Αδιευκρίνιστος ακόμα ο ακριβής αριθμός
Προειδοποιεί η Μέρκελ για καταστροφή της Ευρώπης λόγω των πολιτικών στο μεταναστευτικό