Στόχος των IDF o στρατιωτικός αρχηγός της Χαμάς στη Γάζα-Δεκάδες νεκροί Παλαιστίνιοι

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού μετέδωσε σήμερα ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ στοχοθέτησαν έναν στρατιωτικό αρχηγό της Χαμάς σε μία επιδρομή στην Χαν Γιουνίς στη Γάζα.

Από τον βομβαρδισμό αυτό, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Όπως μετέδωσε το ίδιο ραδιόφωνο, δεν διευκρινίστηκε αν ο στρατιωτικός αρχηγός της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ σκοτώθηκε.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξετάζουν την αναφορά αυτή.

Το Υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς διακομίστηκαν 20 πτώματα και 90 τραυματίες. Η ανακοίνωση αυτή δεν ανέφερε τον τελικό αριθμό των θυμάτων, που διακομίστηκαν σε άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις.

Στο μεταξύ, ένα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς χαρακτήρισε ως «ανοησία» την παραπάνω αναφορά του ραδιοφώνου του ισραηλινού στρατού.

«Όλοι οι μάρτυρες, είναι άμαχοι κι αυτό που συνέβη ήταν μία δραματική κλιμάκωση του πολέμου της γενοκτονίας, με αμερικανική υποστήριξη και παγκόσμια σιωπή», δήλωσε στο Reuters ο Αμπού Ζουχρί, προσθέτοντας ότι η επίθεση έδειξε ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Πολλαπλές επιθέσεις με drones εξαπέλυσε το Πακιστάν στα σύνορα με την Ινδία
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Βουλευτές του Κογκρέσου σε Τραμπ: «Ο Ερντογάν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατέχει παράνομα τμήματα της Κύπρου»
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα-«Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός»
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Νέοι βομβαρδισμοί από την Ινδία στο Κασμίρ-Εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Τζαμού
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς