Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο Ντονέτσκ

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν από τα ρωσικά πλήγματα της Παρασκευής στην περιφέρεια Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Ρωσικός πύραυλος έπεσε κοντά σε ένα διοικητικό κτίριο και μια στάση λεωφορείου στην πόλη Μιρνοχράντ, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό δέκα άλλων.

Ο περιφερειάρχης Βαντίμ Φιλάσκιν δημοσιοποίησε εικόνες από τον τόπο της επίθεσης, που δείχνουν κατεστραμμένα κτίρια και ένα λεωφορείο με σπασμένα τζάμια. Διακρίνεται επίσης ένα καμένο αυτοκίνητο, το οποίο φέρεται να καταστράφηκε από το ωστικό κύμα της έκρηξης.

Στην Κοστιαντίνιβκα επλήγη επιχείρηση με αποτέλεσμα δύο άμαχοι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι τρεις να τραυματιστούν. Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται βορειοδυτικά της Μπαχμούτ, η οποία κατελήφθη πέρυσι από τις ρωσικές δυνάμεις ύστερα από πολύμηνες μάχες.

Βορειότερα, στην πόλη Λίμαν, επτά άμαχοι τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη του Ντονέτσκ.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις αναφορές από την εμπόλεμη ζώνη.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Σαναά μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς-Οι Χούθι απειλούν με απάντηση
Περίπου 30 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιούπολη του Σιατλ
Ανακούφιση μετά το θρίλερ στη Γερμανία-Εξελέγη καγκελάριος ο Μερτς στη δεύτερη ψηφοφορία
Περισσότεροι από 200 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου επέστρεψαν μετά από ανταλλαγή με Ρώσους
ΒΙΝΤΕΟ: Πυκνό σύννεφο σκόνης στο Ιράν ανάγκασε εκατομμύρια πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους
Ισραηλινή επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Σαναά στην Υεμένη-Προηγήθηκε εντολή εκκένωσης
Δεύτερη ψηφοφορία στη Γερμανία για την εκλογή Μερτς στην καγκελαρία
Απέτυχε να εκλεγεί Καγκελάριος ο Μερτς-Μεγάλη ήττα στην πρώτη ψηφοφορία της γερμανικής βουλής
Αλκατράζ, η θρυλική φυλακή που... λύγισε τον Καπόνε-Μπορεί όντως να την ξανανοίξει ο Τραμπ;
Η Χαμάς εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα δεν έχουν νόημα σε αυτό το στάδιο