Σε περιοδικά, εφημερίδες και τάπερ έκρυβαν τα λεφτά η Νάνσυ και οι συνεργοί της-Νέα στοιχεία για το κύκλωμα εκβιαστών

Μέσα σε περιοδικά, εφημερίδες, χαρτοπετσέτες και τάπερ έκρυβαν τα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών τα χρήματα που εισέπρατταν από τη δράση τους.

Ειδικότερα, το Open έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ εντοπίζουν τα χρήματα που εισέπραττε η σπείρα από εκβιασμούς. Τα χρήματα βρίσκονταν μέσα σε τάπερ τα οποία τυλίγονταν με εφημερίδες και περιοδικά μέσα σε σακούλες.

Η ομάδα της οποίας ηγούνταν η Νάνσυ είχε «δομή» εγκληματικής οργάνωσης, με «εγκεφάλους», «ταμία», «εισπράκτορα», αλλά και οδηγό, παρέχοντας με το... αζημίωτο, προστασία σε καταστηματάρχες της πρωτεύουσας, εκβιάζοντάς τους. Η πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων οδήγησε στην εξάρθρωση του εγκληματικού κυκλώματος και σε 14 συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι το δρόμο για τις φυλακές πήραν αργά την Πέμπτη (11/7) η 43χρονη Νάνσυ, ο αδελφός της όπως και ένας συγκατηγορούμενός της, συγγενικό πρόσωπο υψηλόβαθμου στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ακόμη στη φυλακή οδηγήθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, και ακόμη δύο υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών. Αντίθετα, ελεύθερος με όρους αφέθηκε ένας κατηγορούμενος.

Συνολικά χθες το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασαν για να απολογηθούν έξι κατηγορούμενοι, εκ των οποίων προφυλακίστηκαν οι πέντε. Οι απολογίες των κατηγορουμένων ήταν μαραθώνιες. Την Τετάρτη, στον ανακριτή είχαν απολογηθεί ακόμη οκτώ κατηγορούμενοι και είχαν προφυλακιστεί οι δυο εξ αυτών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

«Πάσχει από διπολική διαταραχή, αλλά είχε αντίληψη ότι τη σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος του δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα
Χειροπέδες σε αστυνομικούς για εμπόριο ναρκωτικών στην Ελλάδα-Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν σε χρήστες
«Η Λυδία ξέρει ότι η μητέρα της πέθανε, όχι ότι τη σκότωσε ο πατέρας της»
H απολογία που καίει την πρώην σύζυγο του καθηγητή-«Εκείνη τον έβαλε να τον σκοτώσει, για να μην πάρει τα παιδιά»
«Είμαι καλός άνθρωπος, όχι εγκληματίας... Ό,τι έκανα, το έκανα για το καλό των παιδιών μου»
Τραγωδία στην Ελλάδα... Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ, τρεις νεκροί (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που το όχημα συγκρούεται με το συρμό του Προαστιακού στην Πάτρα
«Θα χτυπήσετε έναν που βιάζει παιδιά»-Πώς εξιχνιάστηκε το σχέδιο δολοφονίας του Πολωνού καθηγητή
ΒΙΝΤΕΟ: Σύγκρουση συρμού του Προαστιακού με όχημα στην Πάτρα-Είχε εγκλωβιστεί ο οδηγός
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες ντροπής από τη Χίο, τραμπούκισαν 13χρονα παιδιά σε αγώνα πόλο-«Να πάνε στον πάτο»