Τη διαδικασία καταγραφής αποφοίτων άρχισε το Υπουργείο Παιδείας

Η Διεύθυνση Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΑΕ) του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) έχει αρχίσει την προετοιμασία σε συνεργασία με την PwC Cyprus (Ανάδοχο του έργου της ΔΑΕ στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας) για τον τρίτο κύκλο συλλογής δεδομένων της Εθνικής Έρευνας Παρακολούθησης Αποφοίτων, στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου “Development of a National Graduate Tracking Mechanism and Design and Implementation of an Employers’ Skills Survey”. 

Όπως αναφέρεται σε επιστολή του Υπουργείου Παιδείας προς τα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου, για τον σκοπό αυτό είναι αναγκαίο να γίνει καταγραφή του υπό διερεύνηση πληθυσμού από όλα τα Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, στον νέο κύκλο συλλογής δεδομένων συμμετέχουν απόφοιτοι/ες από Προγράμματα Σπουδών επιπέδων 5 (Πιστοποιητικά, Διπλώματα, Ανώτερα Διπλώματα), 6 (Πτυχία), 7 (Μάστερ) και 8 (Διδακτορικά) στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων για τα ακαδημαϊκά έτη 2018-2019 (Τ+5) και 2022-2023 (Τ+1). 

Διευκρινίζεται ότι η καταγραφή του πληθυσμού από τα συγκεκριμένα επίπεδα σπουδών περιλαμβάνει απόφοιτους/ες όλων των εθνικοτήτων, ανεξαρτήτως του αν αυτοί/ες βρίσκονται στην Κύπρο ή έχουν μετακινηθεί στο εξωτερικό μετά την αποφοίτησή τους, καθώς και απόφοιτους/ες από όλα τα είδη φοίτησης (πλήρης/μερική/εξ αποστάσεως φοίτηση). Στον τρίτο κύκλο της έρευνας θα συμπεριληφθούν απόφοιτοι/απόφοιτες από Προγράμματα Σπουδών Διδακτορικού Επιπέδου (Επίπεδο 8). 

Επισημαίνεται ότι για τον σκοπό αυτό η ΔΑΕ, σε συνεργασία με την PwC Cyprus, έχουν δημιουργήσει δύο πρότυπα ηλεκτρονικά αρχεία στο λογισμικό MS Excel, τόσο για σκοπούς ομοιομορφίας στη συλλογή των δεδομένων από όλα τα Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΙΑΕ) της Κύπρου, όσο και για διευκόλυνση της διαδικασίας επεξεργασίας των δεδομένων. 

Τα ΙΑΕ της Κύπρου παρακαλούνται να αποστείλουν το συμπληρωμένο ηλεκτρονικό Αρχείο Α στην ηλεκτρονική διεύθυνση: cy_graduatetracking@pwc.com το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024. 

Τα ΙΑΕ που έχουν υποδείξει ότι θα γίνει κεντρική αποστολή προσκλήσεων και υπενθυμίσεων στην ομάδα αποφοίτων του 2022-2023 (T+1) από τη ΔΑΕ, θα πρέπει να προχωρήσουν στην ετοιμασία των Αρχείων Α και Β και σε μεταγενέστερο στάδιο θα λάβουν επιπρόσθετες οδηγίες για το τι θα πρέπει να πράξουν.  

Για οποιεσδήποτε απορίες/ερωτήματα, τα ΙΑΕ παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη λειτουργό της ΔΑΕ, Δρα Αλεξάνδρα Πετρίδου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: apetridou@moec.gov.cy ή/και τηλεφωνικώς στον αριθμό 22800966.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος