Ελεύθερος τελικά ο 28χρονος για «Δημητρούι»-Παντρευόταν στον Λίβανο την μέρα της ενέδρας, κατέθεσε φωτογραφίες

Ελεύθερος αφέθηκε γύρω στις 10 και 30 το πρωί ο 28χρονος που συνελήφθη ως ύποπτος για την δολοφονία του Δημήτρη Ανδρονίκου, γνωστού ως «Δημητρίου», που διαπράχθηκε στις 23 Απριλίου 2024 στην Ανθούπολη, ο οποίος καταζητείτο και το πρωί της Πέμπτης έφθασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου και εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Η σύλληψη του δεν ήταν τυχαία, αφού προηγουμένως είχαν γίνει τα απαραίτητα διαβήματα, καθώς ο καταζητούμενος είχε εκφράσει την πρόθεση του, μέσω του δικηγόρο του Δημήτρη Απαισιώτη, να παραδοθεί στις Αρχές και να ανακριθεί, για την υπόθεση.

Ως εκ τούτου, μετά από συνεννόηση, ο 28χρονος έφθασε στην Κύπρο, με την Αστυνομία να του φορεί χειροπέδες και να τον οδηγεί στο ΤΑΕ Λευκωσίας, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη ανάκριση, κατά την οποία αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποσύρθηκε η απόπειρα, παραπέμφθηκαν σε δίκη για φόνο εκ προμελέτης οι οκτώ για την ενέδρα στο Δημητρούι

Σημειώνεται, πως δεν πρόκειται για νέα εξέλιξη, αφού επρόκειτο για το πρόσωπο που η Αστυνομία ανέφερε στο Δικαστήριο πως καταζητούσε, ως εντέκατο ύποπτο, από τον περασμένο Απρίλιο, όταν αρχικά είχαν συλληφθεί δέκα πρόσωπα, εκ των οποίων κάποιοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ωστόσο, από τον περασμένο Απρίλιο, οι Αρχές γνώριζαν πως το εν λόγω πρόσωπο βρίσκεται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λίβανο, όπου φαίνεται να είχε μεταβεί ένα μήνα πριν την διάπραξη του εγκλήματος, για να παντρευτεί. Μάλιστα, ο γάμος είχε πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα που πυροβολήθηκε το «Δημητρούι», με τον ύποπτο να επισυνάπτει σχετικές φωτογραφίες στους ανακριτές.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν ακουστεί ενώπιον Δικαστηρίου, ο ένταλμα σε βάρος του προέκυψε λόγω του ότι εντοπίστηκαν έγγραφα με το όνομα του στην οικία ενός εκ των υπόπτων, ενώ ακολούθως υπήρξε πληροφορία πως ενδεχομένως να ήταν το πρόσωπο που μεσολάβησε για τον εντοπισμό του εκτελεστή. Στη συνέχεια, η σύνδεση του προέκυψε από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, με τον ίδιο τον ύποπτο ανακρινόμενος να επιβεβαιώνει τα τηλεφωνήματα την μέρα της διάπραξης τους φόνου, ωστόσο υποστήριξε πως αυτά έγιναν με σκοπό να του ευχηθούν για το γάμο του.

Ο 28χρονος, ο οποίος γνώριζε πως καταζητείτο, πριν από μερικές εβδομάδες επικοινώνησε με τον δικηγόρο του, κ. Απαισιώτη, ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε το ΤΑΕ Λευκωσίας για την επιθυμία του πελάτη του να έρθει στην Κύπρο, προκειμένου να ανακριθεί.

Με βάση τα δεδομένα που είχαν ενώπιον τους οι Αρχές, κρίθηκε πως δεν δικαιολογείται η περαιτέρω κράτηση του και ως εκ τούτου αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να κατηγορηθεί, ενώ ανακρίθηκε και για την υπόθεση ληστείας που διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας, την οποία «άνοιξε» ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ο οδηγός της μοτοσικλέτας, που παραδέχθηκε την διάπραξη του εγκλήματος.

Πρόκειται για ληστεία από την οικία Λιβανέζου επιχειρηματία στη Λάρνακα, που διαπράχθηκε ένα μήνα πριν την ενέδρα στον Ανδρονίκου και συγκεκριμένα στις 19 Φεβρουαρίου, όπου τέσσερις κουκουλοφόροι, εκ των οποίων ένας είναι το πρόσωπο που ομολόγησε και βγήκε μάρτυρας για την δολοφονία στο «Δημητρούι», υπό την απειλή ψαλιδιού κήπου, έκλεψαν από το χρηματοκιβώτιο ρολόγια και χρυσαφικά αξίας €188.000 και €4.000 σε μετρητά.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση δολοφονίας του Ανδρονίκου, παραπέμφθηκαν σε δίκη οκτώ πρόσωπα, με την πρώτη διαδικασία ενώπιον Κακουργιοδικείου να ορίζεται για τον Σεπτέμβριο. Βασικοί μάρτυρες στην υπόθεση είναι ο οδηγός της μοτοσικλέτας, η σύζυγος του φερόμενου εκτελεστή και ακόμη ένα πρόσωπο που αρχικά τελούσε υπό κράτηση. Ωστόσο ο τελευταίος, η μαρτυρία του οποίου ενέπλεκε κατά κύριο λόγο τον φερόμενο συναυτουργό στην υπόθεση, κατέθεσε ένορκη δήλωση, με την οποία, όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου στην τελευταία διαδικασία, απέσυρε την μαρτυρία του, λέγοντας πως αναγκάστηκε να την δώσει υπό την ψυχολογική πίεση της Αστυνομίας.

Είναι για αυτό το λόγο, που ο δικηγόρος του φερόμενου συναυτουργού έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του ως υπόδικος στις Φυλακές, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως δεν υπάρχει ίχνος μαρτυρία σε βάρος του, που να δείχνει την διασύνδεση του με τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Ωστόσο, το Δικαστήριο, αποφάσισε όπως και οι οκτώ κατηγορούμενοι, να παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκτός λίστας ο μάρτυρας που εμπλέκει συναυτουργό στην δολοφονία Ανδρονίκου-Απέσυρε τους ισχυρισμούς του

Δειτε Επισης

Κεραυνός προκάλεσε πυρκαγιά στην Κοιλάδα των Κέδρων στο Δάσος Πάφου
Καθίζηση οδοστρώματος σε δρόμο της Πάφου-Ανακοίνωση της Αστυνομίας
Αγόρασαν κινητά με κλοπιμαίες κάρτες στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στους Τρούλλους Λάρνακας
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Τέσσερις οδηγοί εντοπίστηκαν στο τιμόνι υπό την επήρεια ναρκωτικών-Ανάμεσα τους και οδηγός πλατφόρμας οδικής βοήθειας
Καταγγελία τεσσάρων κέντρων αναψυχής στην Πάφο για ηχορύπανση
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Δυσφορία ΥΠΑΜ για αναφορές Νεοφυτίδη για διευκολύνσεις-Ρυθμίσεις για την… λιποταξία Τζούλιου