Χωρίς δελτίο ειδήσεων το ΡΙΚ λόγω απεργίας για μη καταβολή συνταξιοδοτικών ωφελημάτων

Το προσωπικό του ΡΙΚ λαμβάνει σήμερα απεργιακά μέτρα στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο από τις 20.00 μέχρι τις 21.00, σχετικά με τη μη έγκαιρη καταβολή των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων σε συνταξιούχους υπαλλήλους του ΡΙΚ αορίστου χρόνου.

Σε ανακοίνωση της συνδικαιστικής οργάνωσης του ΡΙΚ ΕΥΡΙΚ, αναφέρεται επίσης ότι έχει ληφθεί απόφαση για επέκταση των απεργιακών μέτρων και για την επόμενη εβδομάδα. Η απόφαση θα ανακοινωθεί μάλλον την Κυριακή ύστερα από διαβούλευση των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Στόχος είναι η επίλυση του διαδικαστικού θέματος, το οποίο έχει αφήσει χωρίς σύνταξη εργαζόμενους, που αφυπηρέτησαν το 2023 και μετά, αλλά και όλους αυτούς που θα ακολουθήσουν, όπως αναφέρει. 

Για το θέμα έχει διευθετηθεί, επίσης, συνάντηση του ΡΙΚ με τον Υπουργό Οικονομικών, στο Υπουργείο, στις 14.30. 

Όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του ΡΙΚ, ΕΥΡΙΚ, ΣΥΤΥΡΙΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, οκτώ συνταξιούχοι του ΡΙΚ, υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και σύντομα πιθανόν και άλλοι που θα συνταξιοδοτηθούν αντιμετωπίζουν προβλήμα στην απρόσκοπτη και έγκαιρη  καταβολή σε αυτούς των καθορισμένων Συνταξιοδοτικών τους ωφελημάτων, βάσει του νόμου για το Νέο Συνταξιοδοτικό Σχέδιο στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, που ψηφίστηκε το 2022.

"Δώδεκα και πλέον μήνες μετά την αφυπηρέτηση τους αναμένουν από το ΡΙΚ να συνεννοηθεί με το Υπουργείο Οικονομικών στην απόδοση των συνταξιοδοτικών τους, ωφελημάτων χωρίς μέχρι σήμερα να διαφαίνεται διέξοδος".

Η καθυστέρηση, όπως αναφέρεται, γίνεται με επίκληση από τους εμπλεκόμενους φορείς ότι παρουσιάζονται ελλιπή στοιχεία στους Προσωπικούς Φακέλους εργοδότησης των Υπαλλήλων αορίστου χρόνου.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Τα συνεχόμενα λάθη του Φειδία και οι συνέπειες της ψήφου-«Τολμηρή η κίνηση της συνέντευξη Τατάρ αλλά...»
Απαντά για τη διαμαρτυρία στο Στρόβολο το Τμήμα Πολεοδομίας-«Η είσοδος έχει ακυρωθεί βάσει σχεδιασμού»
Εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για την έφεση Τυχικού-Αρχίζει η διαδικασία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Αγίας Θεοδώρας και Αγίας Θεοδοσίας στο Στρόβολο
Τέλεσε το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-Την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα στο Πατριαρχείο (pics)
Αίθριος ο καιρός, στους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος
Εισήγηση ΣΠΟΛΜΗΚ προς ΥΠΕΣ για απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής με πολεοδομική άδεια
Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος 2025
Απαγόρευση από 1η Σεπτεμβρίου ουσίας σε βερνίκια νυχιών, καλλυντικά
Ξεκινά η αποδοχή αιτήσεων για έκδοση μπλε κάρτας της ΕΕ-Όλες οι λεπτομέρειες