Εξετάζει την έκθεση Ολγκίν ο ΓΓ ΟΗΕ για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει τώρα τις συστάσεις της έκθεσης της προσωπικής του απεσταλμένης για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, προκειμένου να προτείνει τα επόμενα βήματα στον Ελληνοκύπριο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ανέφερε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου για το Κυπριακό, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

«Ο Γενικός Γραμματέας έλαβε χθες, Τετάρτη, την έκθεση της κ. Ολγκίν για τις προσπάθειές της να βρει κοινό έδαφος για μία πορεία προς τα εμπρός στην Κύπρο», είπε αρχικά.

«Ο Γενικός Γραμματέας εξετάζει τώρα τις συστάσεις της έκθεσης της κ. Ολγκίν προκειμένου να προτείνει τα επόμενα βήματα στον Ελληνοκύπριο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο κ. Ντουζαρίκ σημείωσε ότι «η έκθεση ήταν η αναφορά της κ. Ολγκίν στον Γενικό Γραμματέα. Ο Γενικός Γραμματέας έχει ασχοληθεί αρκετά από την αρχή της θητείας του. Θα εξετάσει την έκθεση για να τοποθετηθεί για τα επόμενα βήματα».

Παράλληλα, τo Συμβούλιο Ασφαλείας πραγματοποίησε διαβουλεύσεις για την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ). Ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Κόλιν Στιούαρτ, ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναμένεται ανακοίνωση από τα ΗΕ για τις προθέσεις του ΓΓ-Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση από την ενημέρωση από Αθήνα

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία