Εξετάζει την έκθεση Ολγκίν ο ΓΓ ΟΗΕ για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει τώρα τις συστάσεις της έκθεσης της προσωπικής του απεσταλμένης για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, προκειμένου να προτείνει τα επόμενα βήματα στον Ελληνοκύπριο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ανέφερε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου για το Κυπριακό, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

«Ο Γενικός Γραμματέας έλαβε χθες, Τετάρτη, την έκθεση της κ. Ολγκίν για τις προσπάθειές της να βρει κοινό έδαφος για μία πορεία προς τα εμπρός στην Κύπρο», είπε αρχικά.

«Ο Γενικός Γραμματέας εξετάζει τώρα τις συστάσεις της έκθεσης της κ. Ολγκίν προκειμένου να προτείνει τα επόμενα βήματα στον Ελληνοκύπριο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο κ. Ντουζαρίκ σημείωσε ότι «η έκθεση ήταν η αναφορά της κ. Ολγκίν στον Γενικό Γραμματέα. Ο Γενικός Γραμματέας έχει ασχοληθεί αρκετά από την αρχή της θητείας του. Θα εξετάσει την έκθεση για να τοποθετηθεί για τα επόμενα βήματα».

Παράλληλα, τo Συμβούλιο Ασφαλείας πραγματοποίησε διαβουλεύσεις για την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ). Ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Κόλιν Στιούαρτ, ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναμένεται ανακοίνωση από τα ΗΕ για τις προθέσεις του ΓΓ-Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση από την ενημέρωση από Αθήνα

Δειτε Επισης

Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα
«Ατυχείς και διχαστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις συμβούλου Ερντογάν για Ουστέλ ο Τατάρ
Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς