Χαιρέτισε το Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας την ψήφιση νόμου για επίδομα τέκνου και φοιτητές

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας με δελτίο Τύπου, χαιρετίζει την ομόφωνη ψήφιση σε νόμο από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων το τροποποιητικό νομοσχέδιο για την παροχή Επιδόματος Τέκνου, που προνοεί την αύξηση του επιδόματος τέκνου κατά 5% σε όλους τους δικαιούχους και την ένταξη των φοιτητών των πολύτεκνων οικογενειών στο επίδομα τέκνου, με αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2024.

Το Υφυπουργείο αναφέρει στο δελτίο Τύπου ότι με την τροποποίηση, παραχωρείται δικαίωμα χορήγησης επιδόματος τέκνου σε ποσοστό, που ανέρχεται στο 50% του συνολικού ύψους του επιδόματος, σε πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα τέκνα, οι οποίες έχουν εξαρτώμενα τέκνα φοιτητές μέχρι 23 ετών ή άρρενες φοιτητές μέχρι 24 ετών, εφόσον υπηρέτησαν τη στρατιωτική τους θητεία στην Εθνική Φρουρά.

Το Υφυπουργείο διευκρινίζει ότι οι υπό αναφορά πρόνοιες της νομοθεσίας έχουν αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2024, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες για την ημερομηνία και τρόπο καταβολής, θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η ενίσχυση της υποστήριξης των οικογενειών και των πολύτεκνων οικογενειών, αποτελεί πολιτική προτεραιότητα του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας βάσει της υλοποίησης του προγράμματος Διακυβέρνησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, συμπληρώνει το Υφυπουργείο.

Δειτε Επισης

Αναστάτωση σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, ορατοί οι πύραυλοι του Ιράν στο Ισραήλ-Δείτε βίντεο
Πληροφορίες ότι σκοτώθηκε ο αρχηγός των Χούθι-Χτυπά και την Υεμένη το Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέες ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές στο Ισραήλ-Σειρήνες ηχούν στην Χάιφα
Ξεκαθαρίζει το Ην. Βασίλειο-«Δεν έχουμε εμπλοκή στις επιχειρήσεις του Ισραήλ, ανησυχούμε για αντίποινα από το Ιράν»
Βίντεο από την ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη και το στρατηγικό λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς
BINTEO: Διεκόπη η παραγωγή φυσικού αερίου σε τμήμα του κοιτάσματος South Pars μετά από ισραηλινή επίθεση
Απαντά στο Ιράν ο Στάρμερ-«Στέλνουμε περαιτέρω πολεμικά αεροσκάφη για αντιμετώπιση απειλών σε Ιράκ και Συρία»
Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με ηγέτες και Κόστα για τον Πρόεδρο-Επανέλαβε τη θέση της ΚΔ υπέρ αποκλιμάκωσης
Ερντογάν : To Iσραήλ είναι βασική απειλή για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής
Νεκρή βουλευτής και ο σύζυγός της στη Μινεσότα μετά από επίθεση ενόπλου που προσποιήθηκε τον αστυνομικό