Δεκάδες πτώματα βρέθηκαν μέσα σε συντρίμμια κτιρίων στη Σουτζάια της Γάζας

Περίπου 60 πτώματα έχουν βρεθεί κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων στη Σουτζάια, μια συνοικία της Γάζας απ’ όπου ο ισραηλινός στρατός λέει ότι αποσύρθηκε το βράδυ της Τετάρτης, έπειτα από δύο εβδομάδες επιχειρήσεων.

«Όταν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής αποσύρθηκαν από τη συνοικία Σουτζάια, οι ομάδες της Πολιτικής Προστασίας, με τη βοήθεια των κατοίκων, κατάφεραν να βρουν περίπου 60 μάρτυρες, μέχρι αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στη Γάζα.

Οι άνθρωποι αυτοί ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια της συνοικίας στην Πόλη της Γάζας, η οποία έχει μετατραπεί σε «ζώνη καταστροφής», πρόσθεσε. Το 85% των κτιρίων κρίθηκαν ακατοίκητα ενώ όλες οι υποδομές «καταστράφηκαν», σύμφωνα με τον Μπασάλ.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την επιχείρηση στη Σουτζάια, όπου διεξάγονταν σφοδρές μάχες από τις 27 Ιουνίου, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι να φύγουν για να γλιτώσουν.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν οκτώ σήραγγες ενώ σκοτώθηκαν «δεκάδες τρομοκράτες». Οι επιχειρήσεις συνεχίζοναι στο κέντρο της πόλης της Γάζας, στην περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα της UNRWA, της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες. Συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης στο Ταλ αλ Χάουα, στα νότια προάστια, ενώ αναφέρθηκαν και βομβαρδισμοί στη Σάμπρα, στα δυτικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Τρία πρόσωπα μπούκαρα σε οικία στη Λευκωσία και επιτέθηκαν σε 33χρονο με μαχαίρι
ΒΙΝΤΕΟ: «Η Ζωή Επιμένει»-Ταινία Μικρού μήκους για την Πράσινη Γραμμή
Το Ιράν συμφώνησε με Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία σε επανέναρξη συνομιλιών για τα πυρηνικά
Συνέλαβε πέντε Ελληνοκύπριους το ψευδοκράτους, τους καταλογίζουν «κατασκοπία»-Πρόσφυγες που επισκέφτηκαν το Τρίκωμο
ΠτΔ για διευρυμένη: «Ο Γκουτέρες έκανε μεγάλες προσπάθειες προς την κατεύθυνση της τουρκικής πλευράς»
Σχολίασε την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα ο ΠτΔ-«Κάθε χρόνο γίνονται αυτά τα πανηγύρια της ντροπής»
Εισηγήθηκε ομάδα αλήθειας για αγνοούμενους στον Φιντάν ο Χριστοδουλίδης-«Η απάντηση ήταν αρνητική»
Μεγάλη επίθεση ουκρανικών drones στη Μόσχα- Έκλεισαν αεροδρόμια, εκρήξεις και ζημιές σε κτίρια
Στους 38 οι νεκροί από τη βύθιση τουριστικού σκάφους στο Βιετνάμ
Θύματα του χάους στο Κυπριακό οι αγνοούμενοι-Η σύγχρονη αρχαία τραγωδία