Ούτε ο Στεφάνου θυμάται άλλη αναφορά του ΔΗΣΥ για τον φράκτη-Πήρε εμμέσως θέση

Θέση στην αντιπαράθεση που μαίνεται μεταξύ Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ πήρε έμμεσα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, καθώς έκανε παρέμβαση που αφορά το σκέλος του φράκτη που είχε ανεγερθεί για αποτροπή εισόδου παράτυπων μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της επιστολής που απεύθυνε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μία από τις εισηγήσεις της Αννίτας Δημητρίου ήταν η άμεση αφαίρεση του συρμάτινου φράκτη στην πράσινη γραμμή. Η κ. Δημητρίου τεκμηρίωσε τη θέση της σημειώνοντας ότι έθιξε το ζήτημα ο ΓΓ του ΟΗΕ στην έκθεσή του για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, στην οποία γίνεται αναφορά σε «μη εξουσιοδοτημένο συρμάτινο φράκτη μήκους 14 χιλιομέτρων που τοποθετήθηκε στην ουδέτερη ζώνη από την Κυπριακή Δημοκρατία το 2021 και το 2022, ενάντια στις διαμαρτυρίες της αποστολής, ο οποίος παρά τις προηγούμενες ενδείξεις δεν έχει αφαιρεθεί». Ακολούθως ανέφερε πως υπάρχει δημόσια παραδοχή του Υπουργού Εσωτερικών ότι το συρματόπλεγμα που στήθηκε στην πράσινη γραμμή κρίνεται παντελώς αναποτελεσματικό, ενώ υπέδειξε πως «η σύγκρουση με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών και η δημόσια αμφισβήτηση της αντικειμενικότητας των Εκθέσεων του ΓΓ του ΟΗΕ, ακόμη και αν ισχύει σε κάποιο βαθμό, δεν εξυπηρετεί σε τίποτα αλλά αντιθέτως υπονομεύει τα συμφέροντα της ελληνοκυπριακής πλευράς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μονομερείς ενέργειες για το Κυπριακό προτείνει στον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος φράκτης αποτέλεσε μία πολιτική απόφαση της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σχολίασε ότι από τότε που ανέλαβε την προεδρία του ΔΗΣΥ η Αννίτα Δημητρίου έθιξε για πρώτη φορά τώρα το θέμα του φράκτη.

Επί της ουσίας, το ίδιο είπε και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, τονίζοντάς πως «κάποιοι τώρα το θυμήθηκαν», καθώς το κόμμα της Αριστεράς είχε ασκήσει σφοδρότατη κριτική στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη για το θέμα αυτό στο παρελθόν.

«Στην πολιτική έχει τεράστια σημασία η παρέμβαση στον ουσιώδη χρόνο», ανέφερε ο κ. Στεφάνου σε ανάρτησή του στο Χ. Το ΑΚΕΛ, είπε, σημείωνε από τον Μάρτιο του 2021 πως «Η απόφαση της κυβέρνησης να στήσει φράκτη 11 χιλιομέτρων κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής..., ενώ κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τον διακηρυγμένο στόχο, στέλνει και επικίνδυνα πολιτικά μηνύματα». «Κάποιοι τώρα το θυμήθηκαν. Έστω και αργά», τόνισε, εννοώντας την πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα