Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι σε σχολές οδηγών στην Πάφο, λόγω υποστελέχωσης

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, την Τετάρτη στην Πάφο. Οι επαγγελματίες του κλάδου διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση εδώ και καιρό του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Πάφου (ΤΟΜ) και άλλα προβλήματα τα οποία, όπως λένε, έχουν συσσωρευτεί στο Τμήμα τα τελευταία χρόνια. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με συγκέντρωση των διαμαρτυρόμενων στο χώρου του Σταδίου Στέλιος Κυριακίδης και ακολούθησε πορεία μέχρι τη Μεσόγη που βρίσκονται τα γραφείου του ΤΟΜ Πάφου. Τοποθετώντας πλακάτ στα οχήματά τους με μηνύματα, όπως "Όχι άλλη καθυστέρηση στις εξετάσεις οδηγών", "Ταφόπλακα για τις σχολές οδηγών η υποστελέχωση του ΤΟΜ Πάφου", "Άμεση στελέχωση του γραφείου εξεταστών ΤΟΜ Πάφου", "Να ανοίξει το πρόγραμμα εξετάσεων για 6 μήνες όπως και στις άλλες επαρχίες" οι επαγγελματίες του κλάδου εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για λήψη ακόμη πιο δυναμικών μέτρων. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Σχολών Οδηγών, Σάββας Ευθυμίου, είπε ότι η σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το αρμόδιο Υπουργείο για να προωθήσει προς επίλυση τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΟΜ Πάφου.

«Η Πάφος ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια», είπε, για να προσθέσει ότι «τα προβλήματα δεν είναι τωρινά. Αν και γνωρίζουμε ότι ο Υπουργός κάνει προσπάθειες, φαίνεται προσκρούουν σε άλλους φορείς». Εμείς ζητούμε άμεσα προσλήψεις προσωπικού, ανέφερε ο κ. Ευθυμίου, για να στελεχωθεί το γραφείο εξεταστών πλήρως και «να παρθούν ριζικές αποφάσεις που να επιλύσουν το πρόβλημα για πάντα και όχι να λαμβάνονται ημίμετρα όπως σήμερα». 

Αναφορικά με το πρόγραμμα εξετάσεων ο κ. Ευθυμίου είπε ότι αξίωση των επαγγελματιών είναι να παραμείνει ανοικτό για έξι μήνες, όπως δηλαδή συμβαίνει και με τις άλλες επαρχίες. Δυστυχώς, ανέφερε, στην Πάφο το πρόγραμμα εξετάσεων «ανοίγει κάθε δύο μήνες, μετά από πολλές πιέσεις, δίνονται κάποιες διαθέσιμες ημερομηνίες με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι επαγγελματίες αλλά και οι ενδιαφερόμενοι να εξυπηρετηθούν». 

Αν και γνωρίζουμε, κατέληξε, ότι ο Υπουργός Μεταφορών καταβάλλει πολλές προσπάθειες «φαίνεται ότι τα προβλήματα δεν επιλύονται, με αποτέλεσμα να κατερχόμαστε στη σημερινή, προειδοποιητική στάση εργασίας, θέλοντας να στείλουμε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και στη λήψη πιο δυναμικών μέτρων, μη αποκλειομένου και του να κλείσουμε εντελώς το ΤΟΜ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Θεόδωρου Αποστόλου, επαγγελματία ιδιοκτήτη σχολής οδηγών. Η διαμαρτυρία σήμερα, είπε, «γίνεται γιατί πέραν της ταλαιπωρίας που όλοι υφίστανται, φαίνεται πως τόσο ο κόσμος της Πάφου όσο και οι επαγγελματίες της Επαρχίας κατατάσσονται σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας». Ζήτησε άμεση επίλυση των προβλημάτων, λέγοντας πως γίνεται αντιληπτή η προσπάθεια του Υπουργού «αλλά δυστυχώς κληρονόμησε τα προβλήματα τα οποία χρονολογούνται».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ιστορίες ανθρώπων και αρχειακό υλικό αποκαλύπτουν πτυχές των κατεχόμενων λιμανιών
Παραμένει κολλημένη στα ύψη η θερμοκρασία-Στους 42 βαθμούς με σύννεφα το σκηνικό του καιρού
Καταγγελίες και παράπονα πίσω από τις οδηγίες για CCTV σε γυμναστήρια-Διαφωνούν στα σημεία οι ιδιοκτήτες
«Δίνουμε ένα μικρό οστό στους συγγενείς των αγνοουμένων… Αυτό μαρτυρά τη βαρβαρότητα των Τούρκων»
Βρήκε καταφύγιο στα ύψη ο υδράργυρος-Διπλή κίτρινη προειδοποίηση για ψηλές θερμοκρασίες
Μήνυμα συνέχειας στον αγώνα για εξακρίβωση τύχης αγνοουμένων από εκδήλωση στον Κόρνο
Διακοπή όλων των υπαίθριων βαριών και μέτριων εργασιών λόγω πορτοκαλί προειδοποίησης
«Φτάνει, Yeter, Enough»-Το βίντεο της Κυβέρνησης με το οποίο ζητά τερματισμό της κατοχής
Έξι μηνών ο νεαρότερος αγνοούμενος, 776 άτομα δεν έχουν ταυτοποιηθεί-Το δράμα της Κύπρου σε αριθμούς
Καμίνι η Κύπρος, αγγίζει τους 43 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση