Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι σε σχολές οδηγών στην Πάφο, λόγω υποστελέχωσης

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, την Τετάρτη στην Πάφο. Οι επαγγελματίες του κλάδου διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση εδώ και καιρό του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Πάφου (ΤΟΜ) και άλλα προβλήματα τα οποία, όπως λένε, έχουν συσσωρευτεί στο Τμήμα τα τελευταία χρόνια. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με συγκέντρωση των διαμαρτυρόμενων στο χώρου του Σταδίου Στέλιος Κυριακίδης και ακολούθησε πορεία μέχρι τη Μεσόγη που βρίσκονται τα γραφείου του ΤΟΜ Πάφου. Τοποθετώντας πλακάτ στα οχήματά τους με μηνύματα, όπως "Όχι άλλη καθυστέρηση στις εξετάσεις οδηγών", "Ταφόπλακα για τις σχολές οδηγών η υποστελέχωση του ΤΟΜ Πάφου", "Άμεση στελέχωση του γραφείου εξεταστών ΤΟΜ Πάφου", "Να ανοίξει το πρόγραμμα εξετάσεων για 6 μήνες όπως και στις άλλες επαρχίες" οι επαγγελματίες του κλάδου εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για λήψη ακόμη πιο δυναμικών μέτρων. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Σχολών Οδηγών, Σάββας Ευθυμίου, είπε ότι η σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το αρμόδιο Υπουργείο για να προωθήσει προς επίλυση τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΟΜ Πάφου.

«Η Πάφος ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια», είπε, για να προσθέσει ότι «τα προβλήματα δεν είναι τωρινά. Αν και γνωρίζουμε ότι ο Υπουργός κάνει προσπάθειες, φαίνεται προσκρούουν σε άλλους φορείς». Εμείς ζητούμε άμεσα προσλήψεις προσωπικού, ανέφερε ο κ. Ευθυμίου, για να στελεχωθεί το γραφείο εξεταστών πλήρως και «να παρθούν ριζικές αποφάσεις που να επιλύσουν το πρόβλημα για πάντα και όχι να λαμβάνονται ημίμετρα όπως σήμερα». 

Αναφορικά με το πρόγραμμα εξετάσεων ο κ. Ευθυμίου είπε ότι αξίωση των επαγγελματιών είναι να παραμείνει ανοικτό για έξι μήνες, όπως δηλαδή συμβαίνει και με τις άλλες επαρχίες. Δυστυχώς, ανέφερε, στην Πάφο το πρόγραμμα εξετάσεων «ανοίγει κάθε δύο μήνες, μετά από πολλές πιέσεις, δίνονται κάποιες διαθέσιμες ημερομηνίες με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι επαγγελματίες αλλά και οι ενδιαφερόμενοι να εξυπηρετηθούν». 

Αν και γνωρίζουμε, κατέληξε, ότι ο Υπουργός Μεταφορών καταβάλλει πολλές προσπάθειες «φαίνεται ότι τα προβλήματα δεν επιλύονται, με αποτέλεσμα να κατερχόμαστε στη σημερινή, προειδοποιητική στάση εργασίας, θέλοντας να στείλουμε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και στη λήψη πιο δυναμικών μέτρων, μη αποκλειομένου και του να κλείσουμε εντελώς το ΤΟΜ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Θεόδωρου Αποστόλου, επαγγελματία ιδιοκτήτη σχολής οδηγών. Η διαμαρτυρία σήμερα, είπε, «γίνεται γιατί πέραν της ταλαιπωρίας που όλοι υφίστανται, φαίνεται πως τόσο ο κόσμος της Πάφου όσο και οι επαγγελματίες της Επαρχίας κατατάσσονται σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας». Ζήτησε άμεση επίλυση των προβλημάτων, λέγοντας πως γίνεται αντιληπτή η προσπάθεια του Υπουργού «αλλά δυστυχώς κληρονόμησε τα προβλήματα τα οποία χρονολογούνται».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»