Νέο βομβαρδισμό σχολείου στη Γάζα καταγγέλλει η Χαμάς–Αναφορές για 29 νεκρούς

Είκοσι εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη στον βομβαρδισμό σχολείου που φιλοξενεί εκτοπισμένους στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η Χαμάς, καταγγέλλοντας ενέργεια ενταγμένη στη «γενοκτονία» που διαπράττει κατ’ αυτή το Ισραήλ, οι ένοπλες δυνάμεις του οποίου συνεχίζουν ταυτόχρονα την επίθεσή τους στο βόρειο τμήμα του θυλάκου.

Ο πόλεμος, που διανύει τον 10ο μήνα του, δεν γνωρίζει καμιά ανάπαυλα, την ώρα που αναμένεται να διεξαχθούν νέες έμμεσες διαπραγματεύσεις στο Κατάρ με την ελπίδα να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Πρόκειται για ανθρώπους που απήχθησαν όταν εξαπολύθηκε η άνευ προηγουμένου έφοδος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, που το Ισραήλ ανταπέδωσε εξαπολύοντας στρατιωτικές επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου κυβερνά το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα από το 2007.

Η Χαμάς πρόσαψε τον βομβαρδισμό στο Ισραήλ δίνοντας τον ίδιο απολογισμό, 29 νεκρούς, «στην πλειονότητά τους παιδιά και γυναίκες».

«Η σφαγή αυτή είναι η συνέχιση του εγκλήματος της γενοκτονίας που διαπράττει ο στρατός κατοχής εναντίον του λαού μας για 10ο συνεχόμενο μήνα», κατήγγειλε η υπηρεσία Τύπου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως επαληθεύει τις πληροφορίες για τον βομβαρδισμό, τον τέταρτο με στόχο σχολείο σε ισάριθμες ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας, μικροσκοπικό θύλακο που ρημάζεται από τους βομβαρδισμούς κι απειλείται από λιμό.

Άλλα τρία σχολεία, που έχουν μετατραπεί σε κέντρα φιλοξενίας εκτοπισμένων, επλήγησαν από το Σάββατο σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς με τουλάχιστον 20 νεκρούς, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. Σε αυτές τις τρεις περιπτώσεις οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν πως οι στόχοι ήταν «τρομοκράτες», καθώς κατηγορούν συχνά τη Χαμάς πως «χρησιμοποιεί» άμαχους σαν «ανθρώπινες ασπίδες».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Αγώνας ταχύτητας για τον Πούτιν-Το σχέδιο πίσω από το έμμεσο «όχι» σε εκεχειρία
Καλεί το Μεξικό να εντείνει τις προσπάθειες για ανακοπή της διακίνησης ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ ο Ρούμπιο
Η Βρετανία αυξάνει τις πιστώσεις για εξαγωγές όπλων
BINTEO: Φωτιά σε Boeing της American Airlines μετά την προσγείωσή του στο Ντένβερ
ΒΙΝΤΕΟ: Εισβολή διαδηλωτών στον Trump Tower-Φώναζαν «σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ», 98 συλλήψεις
Ο Πούτιν βρίσκει τις αδυναμίες της συμφωνίας ΗΠΑ-Ουκρανίας για εκεχειρία και τις εκμεταλλεύεται
Ένοχη για «σύγχρονη δουλεία» κρίθηκε δικαστής από την Ουγκάντα
Η διπλωματική ντρίπλα Πούτιν για την εκεχειρία στην Ουκρανία, ο πρώτος πονοκέφαλος για τον Τραμπ
Η Ρωσία θέτει όρους για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
Έρευνα για νέο σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο-Σφραγίστηκαν τα γραφεία δύο βοηθών ευρωβουλευτών