Δυσοίωνες προβλέψεις από τον Πρόεδρο του ΣΑ-«Τα μέρη απέχουν πολύ, η τελευταία ευκαιρία ήταν στο Κραν Μοντανά»

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας κ. Ολγκίν, ταξίδευε στο νησί, μιλούσε με τις δύο πλευρές, μόνο για να διαπιστώσει ότι τα μέρη απέχουν πολύ από τη συμβιβαστική λύση που ίσως βρεθεί», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον μήνα Ιούλιο και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας, Πρέσβης Βασίλι Νεμπένζια, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ο Ρώσος πρέσβης απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων επεσήμανε ότι «είναι ατυχές, αλλά η τελευταία ευκαιρία που είχαμε ήταν το 2017 στο Κραν Μοντανά, η οποία δυστυχώς χάθηκε και έκτοτε δεν υπήρξε ορατή, απτή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό».

«Επιπλέον, βλέπουμε τη σκλήρυνση των θέσεων ορισμένων σχεδίων των δύο πλευρών. Τώρα υπάρχει το ζήτημα της παράτασης της εντολής της κ. Ολγκίν, αλλά αυτό είναι απολύτως προνόμιο του Γενικού Γραμματέα, επειδή είναι η Προσωπική του Απεσταλμένη. Δεν είναι Απεσταλμένη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ούτε του Ειδικού Εκπροσώπου για το Κυπριακό. Θα δούμε. Στην πραγματικότητα, εναπόκειται σε αυτόν (Γενικό Γραμματέα) να πάρει την απόφαση» ανέφερε ο Ρώσος διπλωμάτης ενώ όσον αφορά στην τακτική ενημέρωση του Κόλιν Στιούαρτ από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αυτή, όπως είπε, «θα αφορά τις εξελίξεις στο πεδίο, για τα θέματα που αντιμετωπίζει».

«Δεν περιμένω τίποτα το ιδιαίτερο από αυτή την ενημέρωση», σημείωσε.

Δειτε Επισης

Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο
Ενημέρωση από Υπουργείο Άμυνας για χρηματοδοτικό εργαλείο SAFE της ΕΕ
Δημοσκόπηση δείχνει νίκη Ερχιουρμάν στις «προεδρικές»
ΒΙΝΤΕΟ: Έκλεψε κρασιά αξίας 24.000 λιρών από κελάρι εστιατορίου στο Λονδίνο-Το διέρρηξε τρεις φορές
Πυροβολισμοί έξω από καζίνο στη Νεβάδα-Αναφορές για θύματα, συνελήφθη ο δράστης
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το βιβλίο για το Ντενκτάς-Ζητά τιμωρία του συγγραφέα ο Τατάρ
Με αναφορές για «μητέρα πατρίδα» των Τουρκοκυπρίων οι δηλώσεις Ερντογάν μετά το Υπουργικό στην Τουρκία
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε πτήση-Επιβάτης φώναζε ότι έχει βόμβα και ακινητοποιήθηκε από επιβάτες
Το ΔΚ αποφάσισε ομόφωνα στήριξη Τατάρ στις «προεδρικές εκλογές»
«Η Ευρώπη υποχώρησε για να διασωθεί»-Γιατί συμφώνησε με τον Τραμπ δασμούς 15%