Χ. Πάρτου: Θα εργαστούμε σκληρά για πρόοδο και εξέλιξη της Αραδίππου

Δεσμευόμαστε ότι θα πορευθούμε με αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα για πρόοδο και εξέλιξη της Αραδίππου ενώ θα εργαστούμε σκληρά για να συμβάλουμε στην οικοδόμηση ενός νέου σύγχρονου και ισχυρού Δήμου, ανέφερε ο νέος Δήμαρχος Χριστόδουλος Πάρτου.

Σε ομιλία του κατά την τελετή εγκαθίδρυσης του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Αραδίππου, ο κ. Πάρτου ανέφερε ότι «με ιδιαίτερη τιμή αναλαμβάνω σήμερα τα καθήκοντα του Δημάρχου Αραδίππου. Έχοντας πλήρη συναίσθηση των τεράστιων ευθυνών της θέσης αυτής, σας διαβεβαιώνω ότι θα αναλώσω εαυτόν για να υπηρετήσω την πόλη και τους συνδημότες μας».

Πρόσθεσε ότι αισθάνεται «τυχερός που αναλαμβάνω έναν Δήμο με θετικό πρόσημο σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, αναπτυξιακά, πολιτιστικά, ενεργειακά και άλλα. Η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης μεγάλωσε την οικογένειά μας, αφού απαριθμούμε πλέον 21 άτομα στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκ των οποίων οι τρεις Αντιδήμαρχοι είναι για να μας υπενθυμίζουν την ένωση μας, αλλά  και για να εκπροσωπεί ο καθένας από αυτούς το δικό του διαμέρισμα και όλοι μαζί το νέο Δήμο Αραδίππου». 

Ανέφερε ακόμα ότι ο προκάτοχος του και τέως Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης «μου κληροδοτεί ως πολύτιμη παρακαταθήκη μια στερεή  βάση για την εξέλιξη και ανάπτυξη του Δήμου. Σήμερα τιμούμε τον Ευάγγελο Ευαγγελίδη, ο οποίος για 27.5 έτη ανάλωσε όλες τις δυνάμεις του στην υπηρεσία της πόλης και η συσσωρευμένη εμπειρία των 15 χρόνων ως Δημοτικός Σύμβουλος και 12.5 ως Δήμαρχος, συνέβαλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση της νέας πορείας του Δήμου Αραδίππου».

Ταυτόχρονα ευχαρίστησε «τους αποχωρήσαντες  Δημοτικούς Σύμβουλους, με τους οποίους είχαμε μια άρτια συνεργασία και που με ζήλο και ανιδιοτέλεια εργάσθηκαν για το καθολικό συμφέρον των δημοτών μας».

Ανέφερε ακόμα ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, «Αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και προσωπικό του Δήμου, δεσμευόμαστε ότι θα πορευτούμε με αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα αξιοποιώντας σύγχρονα μέσα και έξυπνες εφαρμογές για την πρόοδο  και εξέλιξη της Αραδίππου. Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε σκληρά προκειμένου να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση ενός νέου σύγχρονου και ισχυρού Δήμου, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, ενώ παράλληλα στοχεύουμε να κάνουμε τον Δήμο μας ένα κέντρο προσέλκυσης επισκεψιμότητας με σκοπό την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής του».

Οφείλουμε, συνέχισε ο κ. Πάρτου «να πορευθούμε με σύνεση και ευελιξία έτσι ώστε να πραγματώσουμε τους στόχους που έχουμε οριοθετήσει για την ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου μας. Όλοι εμείς οι νέοι άρχοντες της πόλης αυτής επικυρώνουμε σήμερα τη δέσμευση μας να τιμήσουμε στο ακέραιο την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών μας και να αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις με αξιοκρατία και διαφάνεια όχι για τις επόμενες εκλογές, αλλά για τις επόμενες γενεές».

Εξέφρασε επίσης βεβαιότητα «για την επιτυχή πορεία που θα έχει ο νέος Δήμος Αραδίππου γιατί το νέο Δημοτικό Συμβούλιο απαρτίζεται από έμπειρους και παλιούς συμβούλους που με την πείρα τους θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στα δημοτικά δρώμενα, αλλά και από νέους συμβούλους που τους διακατέχει ο ενθουσιασμός και η θέληση για προσφορά».

«Καλώ όλους να εργαστούμε μαζί, ανεξαρτήτως κομματικής  παράταξης, για ένα καλύτερο αύριο,  για μια νέα Αραδίππου, για μας και τα παιδιά μας» πρόσθεσε.

Στη δική του ομιλία ο τέως Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης είπε ότι  «ως Δήμαρχος Αραδίππου από το 2012, προσπάθησα να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον Δήμο μας, ανταποκρινόμενος στην ύψιστη τιμή που μου έκαναν οι συμπολίτες μας. Με την εκλογή μου, ανέλαβα την ευθύνη μαζί με το Δημοτικό μας Συμβούλιο, κατορθώσαμε με σκληρή δουλειά, με σχέδιο και πρόγραμμα, να διαχειριστούμε τη τύχη του Δήμου» είπε και πρόσθεσε πως «χρόνο με το χρόνο, αξιολογούσαμε τις συνθήκες, θέταμε στόχους και προτεραιότητες ενώ σχεδιάζαμε έργα, τα περισσότερα από τα οποία έγιναν πράξη».

Χαρακτήρισε «άκρως παραγωγική για την Αραδίππου» τη θητεία του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου και σημείωσε πως «με όραμα, εμπεριστατωμένο σχεδιασμό έργων ανάπτυξης και ουσίας, αλλά και με εκσυγχρονισμό όλων των υπηρεσιών βελτιώσαμε την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και ταυτόχρονα αλλάξαμε την εικόνα της Αραδίππου».

Σημείωσε ακόμα ότι «κατά τη διάρκεια των δωδεκάμισι χρόνων της θητείας μου, ήρθαμε αντιμέτωποι με διάφορες προκλήσεις και προβλήματα, μεταξύ των οποίων η οικονομική και τραπεζική κρίση, η πανδημία του κορονοϊού και η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» ωστόσο «καταφέραμε και ολοκληρώσαμε μια σειρά από σημαντικά έργα, τόσο στο κέντρο όσο και σε όλη την επικράτεια της Αραδίππου. Εκσυγχρονίσαμε τις διαδικασίες λειτουργίας και αυξήσαμε την αποτελεσματικότητα της δημοτικής υπηρεσίας ενώ βελτιώσαμε ουσιαστικά την οικονομική θέση του Δήμου».

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα, που πετύχαμε με επιμονή και τεράστια προσπάθεια, τη διατήρηση του Δήμου και την ενίσχυση του με τις γειτονικές κοινότητες Τρούλλων και Κελλιών, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης».

Στην ομιλία του ο τέως Δήμαρχος αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του και σημείωσε πως «εκεί που πραγματικά ξεχώρισε ο Δήμος μας, ήταν το πεδίο του περιβάλλοντος και της πράσινης μετάβασης, στη χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων και οργανικών αποβλήτων και εφαρμογή συστήματος Πληρώνω όσο Πετώ με προπληρωμένη σακούλα,  στο πλαίσιο του έργου LIFE IP CYzero WASTE και στην έναρξη κατασκευής του πρώτου δημοτικού φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κύπρο».

Ευχαρίστησε την οικογένεια του, τους δημότες της Αραδίππου που με την ψήφο τους του έδωσαν την ευκαιρία να υπηρετήσει για δύο θητείες ως Δήμαρχος, τα μέλη του απερχόμενου Δημοτικού  Συμβουλίου «για τη σημαντική τους προσφορά και τους συνεργάτες μου που εργάστηκαν με ζήλο και αυταπάρνηση για την πραγμάτωση των στόχων που μαζί θέσαμε».

Τέλος συνεχάρη για την εκλογή τους τον νέο Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου και διαβεβαίωσε πως «θα είμαι πάντα δίπλα σας για να στηρίξω κάθε προσπάθεια για το καλό της Αραδίππου».

Σημειώνεται ότι η τελετή εγκαθίδρυσης ξεκίνησε με αγιασμό ενώ στον απερχόμενο Δήμαρχο απονεμήθηκε, ως δείγμα αναγνώρισης και εκτίμησης της πολυετούς προσφοράς του προς την Αραδίππου, η ανώτατη τιμητική διάκριση της πόλης που είναι ένα ενθύμημα χρυσό αντίγραφο ασημένιου νομίσματος του Πτολεμαίου Σωτήρος το οποίο ανευρέθηκε  στην τοποθεσία Παναγία Αιματούσα του Δήμου.  

Ακόμα απονεμήθηκαν αναμνηστικά ενθυμήματα στα απερχόμενα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και έγινε η παράδοση της Δημαρχίας από τον Δημοτικό Γραμματέα Δρ. Ματθαίο Αλαμπρίτη στον Δήμαρχο Αραδίππου Χριστόδουλο Πάρτου.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απαντά σε ΑΚΕΛ ο ΠτΔ-«Φαίνεται ότι υιοθετεί την προσέγγιση Στιούαρτ για το μεταναστευτικό»
Απαντά σε ΡΑΕΚ ο Μανουσάκης-«Η απόφασή της καθιστά το Great Sea Interconnector μη βιώσιμο»
Παρουσίασε τη Στρατηγική Ατζέντα της ΕΕ στο Υπουργικό η Μαριλένα Ραουνά
Συνάντηση ΑΔΜΗΕ με Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου - Κρήτης
Ολοκλήρωσε νέα ορόσημα και στόχους του Σχεδίου Ανάκαμψης η Κύπρος-Υπέβαλε αίτημα για τέταρτη δόση
Πρόταση για εθελοντική αποποίηση της ιδιωτικής εργασίας από αξιωματούχους-Αρνητικοί οι βουλευτές
Πρόεδρος της Βουλής σε απόφοιτους: Οι γνώσεις σας τα εργαλεία για ένα καλύτερο μέλλον για όλους
Χωρίς ενημέρωση η Λευκωσία για τα περί αποεπένδυσης ΕΝΙ από την κυπριακή ΑΟΖ
Προανήγγειλε μέτρα για την υπογεννητικότητα ο Πρόεδρος-Συνεχής αξιολόγηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πρόεδρος του Συμπλέγματος ΣΤ' στην επαρχία Πάφου εξελέγη ο Μιχαλάκης Ευθυμίου