Ο Δικοινοτικός Συνασπισμός Γυναικών ζητά από τον Γκουτέρες παράταση εντολής της Ολγκίν

Την έντονη ανησυχία του για το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στο Κυπριακό εκφράζει ο Κυπριακός Δικοινοτικός Συνασπισμός Γυναικών (CWBC), ο οποίος με επιστολή του στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ  τον παροτρύνει να πάρει "την τολμηρή απόφαση" να παρατείνει την εντολή της Προσωπικής του Απεσταλμένης Μαρία Ανχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, με επιστολή που απεύθυνε στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες στις 28 Ιουνίου 2024, τον παροτρύνοει «να πάρει την τολμηρή απόφαση να παρατείνει την εντολή της Προσωπικής του Απεσταλμένης, ώστε να δοθεί λίγος επιπλέον χρόνος για εντατικότερες προσπάθειες από όλους και με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος».

Ο Συνασπισμός αναφέρει στην επιστολή ότι θεωρεί ότι η παραχώρηση πρόσθετου χρόνου στην Προσωπική Απεσταλμένη του ΟΗΕ, εφόσον παραταθεί η εντολή της, θα επιτρέψει την περαιτέρω συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων σχετικά με τα βήματα που απαιτούνται για τον επανασχεδιασμό της διαδικασίας, ώστε αυτή τη φορά να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «αυτή τη φορά η διαδικασία των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να είναι διαφορετική, να γίνει πιο περιεκτική, πιο συμμετοχική, πιο διαφανής και όχι ως αποκλειστική ευθύνη των δύο ηγετών. Οι γυναίκες, η νεολαία και η κοινωνία των πολιτών πρέπει να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις».

Εκφράζει την  σθεναρή υποστήριξη  του στις προσπάθειες που καταβάλλει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και υπογραμμίζει την ανησυχία  του για το ενδεχόμενο η θητεία της  να μην ανανεωθεί  στις 5 Ιουλίου 2024.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ολοκλήρωσε νέα ορόσημα και στόχους του Σχεδίου Ανάκαμψης η Κύπρος-Υπέβαλε αίτημα για τέταρτη δόση
Πρόταση για εθελοντική αποποίηση της ιδιωτικής εργασίας από αξιωματούχους-Αρνητικοί οι βουλευτές
Πρόεδρος της Βουλής σε απόφοιτους: Οι γνώσεις σας τα εργαλεία για ένα καλύτερο μέλλον για όλους
Χωρίς ενημέρωση η Λευκωσία για τα περί αποεπένδυσης ΕΝΙ από την κυπριακή ΑΟΖ
Προανήγγειλε μέτρα για την υπογεννητικότητα ο Πρόεδρος-Συνεχής αξιολόγηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πρόεδρος του Συμπλέγματος ΣΤ' στην επαρχία Πάφου εξελέγη ο Μιχαλάκης Ευθυμίου
Ιστορικό ορόσημο για τη συνεργασία Κύπρου και ΗΠΑ το 2024-«Ποτέ δεν υπήρξε πιο ισχυρή», δήλωσε ο ΠτΔ
Εκδήλωση ονομαδότησης πλατείας Γιάννη Σοφόκλη στην Πάφο παρουσία του ΓΓ ΑΚΕΛ
Όριο και περιορισμό θητειών προτείνει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ
Προετοιμαζόμαστε για απομάκρυνση πολιτών και για μεταναστευτικές ροές αν επεκταθεί η σύγκρουση στον Λίβανο