Υπ. Μεταφορών: Oλοκληρώθηκε η εργοδότηση προσωπικού λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας

Η εργοδότηση των εργαζομένων στο λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας και Αμμοχώστου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου, 2024, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο υπενθυμίζει ότι η εργοδότηση των εργαζομένων από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας και Αμμοχώστου αφορά την μεταβατική περίοδο, κατά την οποία ανατέθηκε η προσωρινή διαχείριση του λιμανιού στην Αρχή Λιμένων Κύπρου και της μαρίνας στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, μετά τον τερματισμό της σύμβασης με την Kition Ocean Holdings Ltd.

Αναφέρεται, ακόμα, ότι συνεχίζεται η καταγραφή των εργασιών που εκτελούνταν από τους εργαζόμενους σε συνάρτηση με τις εργασίες που διεξάγονται στο λιμάνι και τη μαρίνα για την ανάθεση ανάλογων καθηκόντων.

Το Υπουργείο επισημαίνει ότι οι εργασίες στο λιμάνι καθώς και στη μαρίνα Λάρνακας δεν διακόπηκαν ούτε για μια μέρα, και ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την Kition Ocean Holdings Ltd για την παράδοση του εξοπλισμού, ως προνοείται στη σύμβαση.

Σημειώνει επίσης ότι έχει προγραμματιστεί η έναρξη διαβουλεύσεων με την ad hoc επιτροπή Λάρνακας για τον στρατηγικό σχεδιασμό υλοποίησης του έργου, με στόχο να ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα μέχρι το τέλος Ιουλίου 2024, ως η δέσμευση της κυβέρνησης στις 31 Μαΐου 2024.

Δειτε Επισης

Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας-Μεμονωμένες βροχές στο μενού του καιρού
Διιστάμενες απόψεις εκπαιδευτικών για την κατάργηση καταλόγου διοριστέων-Ανάγκη για αλλαγή νομοθεσίας
Ενισχύει την φαρέτρα των εργαζομένων έναντι ατυχημάτων η Βουλή-Η πρόταση για επαρκή εκπαίδευση
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν ένα εκατομμύριο ευρώ
Επανέρχεται η κανονικότητα στις πτήσεις από την Κύπρο προς το Ισραήλ
Καταγγελία εγκλωβισμένου κατά ΤΟΜ-Δεν του επέτρεψαν να περάσει από το οδόφραγμα λόγω ελαστικών
Ακυρώθηκαν πτήσεις Κύπρου-Τελ Αβίβ λόγω της πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ
Χωρίς ρεύμα διάφορες περιοχές στη Λεμεσό λόγω κακοκαιρίας-Επί ποδός η ΑΗΚ
Έλλειψη στήριξης και υποδομών καταγγέλουν οι επαγγελματίες ψαράδες στην Πάφο
Ν. Χριστοδουλίδης: Με πολιτικές δράσεις συνεχίζουμε τη στήριξη της υπαίθρου