Ανεστάλη η απεργία των γιατρών του δημοσίου-Αναλαμβάνει ενεργό ρόλο η Κυβέρνηση

Την αναστολή των απεργιακών μέτρων που είχαν εξαγγείλει οι γιατροί του δημοσίου για την Τρίτη και την Τετάρτη, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, κατόπιν των πολύωρων συζητήσεων που είχε με τις συντεχνίες το πρωί της Δευτέρας. Ο Υπουργός προανήγγειλε την συνομολόγηση νέου πλαισίου με τη συμμετοχή του Υπουργείου ως διαμεσολαβητής και επιβεβαίωσε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για επίλυση της κρίσης.

Σύμφωνα με τον κ. Δαμιανό, «μαζί με τη συμμετοχή του ΠΙΣ καταλήξαμε στην αναστολή της εξαγγελθείσας 48ωρης απεργίας στη βάση των πιο κάτω συμφωνηθέντων. Καταρχάς τη συνομολόγηση νέου πλαισίου για τη συμφωνία 2024-26, με τη δική μας συμμετοχή ως διαμεσολαβητής και με τον ΠΙΣ ως παρατηρητή, με καταληκτική ημερομηνία τη συνομολόγηση του εν λόγω πλαισίου την 30 Οκτωβρίου 2024».

«Συμφωνήθηκε επίσης η απόσυρση της πρότασης του διοικητικού συμβουλίου του ΟΚΥπΥ, ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2024. Όσο αφορά την οικονομική πτυχή όσο αφορά το 2023, ορίστηκε να διέλθει των οικονομικών στοιχείων στη βάση της υφιστάμενης συμφωνίας ανεξάρτητος οίκος, κοινώς αποδεκτός και από τις δυο πλευρές, και το αποτέλεσμα αυτό που θα παρουσιαστεί από τον ανεξάρτητο οίκο θα είναι δεσμευτικό και για τα δυο μέρη», πρόσθεσε.

«Να σημειωθεί επίσης ότι κατά τη διαπραγμάτευση υπήρχε και παρέμβαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για πρόσκληση σε διάλογο, η οποία έχει αποδεκτή από τις πλευρές», κατέληξε ο κ. Δαμιανός.

Υπενθυμίζεται ότι, οι συντεχνίες των γιατρών και ο ΟΚΥπΥ παρακάθισαν από το πρωί για πέντε ώρες σε σύσκεψη με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Δαμιανού σε μια προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας με πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Δαμιανού, με τις δύο πλευρές ΟΚΥπΥ – Συντεχνίες κυβερνητικών ιατρών ΠΑΣΥΚΙ/ΠΑΣΥΔΥ και με τη συμμετοχή του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Δειτε Επισης

Ο ΚΟΑΠ ολοκλήρωσε πληρωμές €3,2 εκ. για περιβαλλοντικές κλιματικές παρεμβάσεις
Σχεδόν 3,5 εκατομμύρια η  επιβατική κίνηση του α' εξαμήνου-«Η καλύτερη διαχρονικά»
Τα Carob Awards δίνουν παράταση μέχρι 10 Ιουλίου
Επιστρέφει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία
Πήραν ξανά την πάνω βόλτα οι τιμές των καυσίμων-Προβλέψεις για αυξήσεις μέχρι και οκτώ σεντ
Σχεδόν 200 παιδιά σε ανάδοχες οικογένειες, 1200 υπό την φροντίδα του κράτους-Κολλημένο από το 2022 το νομοσχέδιο
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ
Αλλαγές σε πτήσεις της Cyprus Airways λόγω καθυστέρησης παράδοσης δύο αεροσκαφών
Συμβουλές Συνδέσμου Καταναλωτών για περίοδο εκπτώσεων
Παράταση διαθεσιμότητας πλαστικών μπουκαλιών με αποσπώμενο καπάκι μέχρι τον Οκτώβριο