Αγωνιώδεις προσπάθειες για άρση της 48ωρης απεργίας των γιατρών-Συνάντηση ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη

Συνεχίζει τις προσπάθειες του ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, προκειμένου να αρθεί η 48ωρη απεργία, που εξήγγειλαν οι γιατροί του δημοσίου, στις 2-3 Ιουλίου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, σε σχέση με τις επαφές για αποφυγή της απεργίας, ο κ. Δαμιανός έχει «συνεχείς και εντατικές» τηλεφωνικές επαφές από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα.

Οι γιατροί του δημοσίου εξήγγειλαν 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Ιουλίου καθώς, όπως αναφέρουν οι συντεχνίες τους, δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους από την πρόταση που τους έγινε από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για το θέμα καταβολής των δεδουλευμένων των γιατρών, που απορρέουν από τη συμφωνία περί κινήτρων.

Nα αναλογιστούν τις συνέπειες μιας απεργίας στον ευαίσθητο τομέα της υγείας κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους, με ανάρτησή του, το Σάββατο, στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα «Χ», ο Υπουργός Υγείας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η απεργία θα αποφευχθεί.

Τους κάλεσε, επίσης, να δείξουν συνεργασία, υπευθυνότητα και κατανόηση ώστε να καταλήξουν το συντομότερο δυνατόν σε μια συμφωνία που θα είναι προς όφελος όλων.

Το Υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του σημείωσε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποτελούν ούτε τη λύση ούτε την απάντηση στα προβλήματα, και ζήτησε τα όποια αιτήματα των εργαζομένων να κυμαίνονται εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του ΟΚΥπΥ.

Κλείδωσε η συνάντηση

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Δαμιανό, θα έχουν στο γραφείο του, οι συντεχνίες των γιατρών του δημοσίου ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΔΥ στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για να αρθεί η εξαγγελθείσα 48ωρη απεργία τους στις 2-3 Ιουλίου. Στη συνάντηση αναμένεται να συμμετέχει και ο ΟΚΥπΥ.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΔΥ Μωυσής Λάμπρου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «πάντα υπάρχει η ελπίδα και αναμένουμε την συνάντηση για να δούμε πώς θα προχωρήσουν τα πράγματα».

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας ανέφερε εξάλλου στο ΚΥΠΕ ότι «η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία», ευχόμενος ότι θα βρεθούν οι λύσεις για αποτροπή της απεργίας.

Εξάλλου, οι δύο συντεχνίες των γιατρών του δημοσίου θα έχουν συνάντηση στις 11.00 στη Βουλή των Αντιπροσώπων και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας Ευθύμιο Δίπλαρο, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία για άρση του αδιεξόδου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα Carob Awards δίνουν παράταση μέχρι 10 Ιουλίου
Επιστρέφει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία
Σχεδόν 200 παιδιά σε ανάδοχες οικογένειες, 1200 υπό την φροντίδα του κράτους-Κολλημένο από το 2022 το νομοσχέδιο
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ
Αλλαγές σε πτήσεις της Cyprus Airways λόγω καθυστέρησης παράδοσης δύο αεροσκαφών
Συμβουλές Συνδέσμου Καταναλωτών για περίοδο εκπτώσεων
Παράταση διαθεσιμότητας πλαστικών μπουκαλιών με αποσπώμενο καπάκι μέχρι τον Οκτώβριο
Ενημέρωση για τους ψεκασμούς κατά των κουνουπιών στη Λάρνακα
Για «προσπάθεια παραπληροφόρησης» ΚΕΒΕ-ΟΕΒ κάνουν λόγο οι κυβερνητικοί γιατροί
Απογοήτευση Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων για αναδημοσίευση σχολικής φωτογραφίας