Με εκπρόσωπο του INTOSAI συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία για το αίτημα παύσης του Ελεγκτή

Συνεχίζεται σήμερα στις 0930 η ακροαματική διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο η ακρόαση της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, με τον ισχυρισμό της ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν εντός της αιθούσης του δικαστηρίου πρώτος θα καταθέσει ως μάρτυρας του Γενικού Ελεγκτή, εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού INTOSAI, των Ανώτατων Ελεγκτικών Οργανισμών.

Πρόκειται για τον μάρτυρα υπεράσπισης Freddy Yves Ndjemba, Υπεύθυνο του Προγράμματος για την Ανεξαρτησία των Ελεγκτικών Υπηρεσιών.

Στη συνέχεια αναμένεται να αντεξεταστεί ο Γενικός Ελεγκτής, στη βάση της κατάθεσης του που έχει ήδη αποστείλει προς τα μέλη του Συμβουλίου και προς τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Γενικός Εισαγγελέας, όσο και ο Γενικός Ελεγκτής έχουν δώσει ήδη γραπτώς τις καταθέσεις τους για εξοικονόμηση χρόνου και επίσπευση της διαδικασίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διασταύρωσαν ξανά τα ξίφη τους Εισαγγελέας και Ελεγκτής-Καταθέτει στέλεχος του INTOSAI στην επόμενη διαδικασία

Η κατάθεση του Γενικού Ελεγκτή αποτελείται από 171 σελίδες και συνοδεύεται από 52 τεκμήρια.

Εχει ήδη ολοκληρωθεί η αντεξέταση του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε  αναφέρει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νομική Υπηρεσία, είναι «οι επιθέσεις που δέχεται από την Ελεγκτική Υπηρεσία και αυτούς που τη στηρίζουν, δημοσιογράφους, πολιτικούς, ομάδες στήριξης και χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης». 

Σε σχέση με τον INTOSAI, ο κ. Σαββίδης είχε αναφέρει ενώπιον το Δικαστηρίου ότι οι κανόνες του Οργανισμού αυτού δεν είναι μέρος του κοινοτικού κεκτημένου και ότι ο κύριος πυλώνας αρμοδιότητας του Γενικού Ελεγκτή και του Γενικού Εισαγγελέα είναι το Σύνταγμα.

Δειτε Επισης

Γιατί τα βρίσκει σκούρα ο Τραμπ με την επιβολή των δασμών-Οι παλινωδίες και η πραγματικότητα
Με σύνθημα «Η αγάπη δεν φοβάται» η Πορεία Υπερηφάνειας-Ντυμένοι στα μαύρα οι συμμετέχοντες (pics)
Συγχαρητήρια Προέδρου στην κυπριακή αποστολή για την πρωτιά στους ΑΜΚΕ-«Τίμησαν την πατρίδα μας»
Θολή απάντηση από τη Χαμάς στην πρόταση ΗΠΑ για τους ομήρους-Ζητά τροποποιήσεις και ανταλλάγματα
Η Κύπρος κατέκτησε την πρώτη θέση στους ΑΜΚΕ της Ανδόρας
ΒΙΝΤΕΟ: Βουλευτής στη Νέα Ζηλανδία σήκωσε γυμνή φωτογραφία της μπροστά σε ολόκληρο το κοινοβούλιο
Μικρό αεροσκάφος συνετρίβη σε κτήριο στη Γερμανία-Δύο νεκροί (pics)
Εντός της ημέρας η απάντηση Χαμάς στην πρόταση ΗΠΑ-Στον αέρα το αντάλλαγμα της ανθρωπιστικής βοήθειας
Η Ουκρανία εκκενώνει χωριά υπό τον φόβο ρωσικής επίθεσης
Αψηφά τα δικαστήρια o Tραμπ, επιμένει για δασμούς και ξεθάβει το τσεκούρι του εμπορικού πολέμου με Κίνα