Με επίθεση κατά Φειδία η πρώτη τοποθέτηση του Στεφάνου-«Πρωτοφανές φαινόμενο, χωρίς πολιτικές θέσεις»

Με επίθεση κατά του Φειδία Παναγιώτου, τα ποσοστά του οποίου έφεραν πολιτικό σεισμό αφού προκάλεσε ιστορικές ανακατατάξεις, ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, το κόμμα του οποίου απώλεσε την δεύτερη έδρα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως «όταν η κοινωνία μιλά, ως κόμμα έχουμε υποχρέωση να την αφουγκραζόμαστε και αυτό θα κάνουμε και σε αυτή την αναμέτρηση. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί. Πρώτη μας δουλειά είναι να το επεξεργαστούμε, αποκωδικοποιώντας τα μηνύματα που στέλνει η κοινωνία. Η απώλεια της δεύτερης έδρας αποτελεί μια πολύ αρνητική εξέλιξη».

Σε σχέση με το ποσοστό που κατέγραφε το ΑΚΕΛ, ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως «δεν αντιστοιχεί στον προεκλογικό μας στόχο», ωστόσο σε ότι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είπε πως «το ΑΚΕΛ εκπλήρωσε τους εκλογικούς του στόχους, κερδίζοντας δύσκολες μάχες. Οι επιλογές μας δικαιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό σε Παγκύπρια κλίμακα. Το στοίχημα των τοπικών εκλογών, έχουν θετικό πρόσημο».

Περαιτέρω ανέφερε πως «σε αυτές τις εκλογές, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές φαινόμενο. Ο Φειδίας χωρίς πολιτικές και θέσεις, κατέγραψε υψηλό διψήφιο ποσοστό. Δεν είναι πρόθεση μας να χαϊδέψουμε αυτιά, για αυτό λέμε πως οι εκλογές, είναι καθρέφτης που καθορίζει μια νέα πραγματικότητα. Αυτά είναι ζητήματα που θα επεξεργαστούμε. Κατά την εκτίμηση μας, η ψήφος στον Φειδία Παναγιώτου, δεν αποτελεί επιβράβευση κάποιας πολιτικής, γιατί δεν έχει πολιτικό περιεχόμενο».

Καταληκτικά ανέφερε πως «οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να πολιτεύεται με σοβαρότητα. Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο και να αγωνιστούμε για τη δημιουργία ενός πλατιού λαικού μετώπου. Θα κληθούν τα καθοδηγητικά όργανα του κόμματος. Η συζήτηση θα γίνει και με τη βάση του κόμματος. Σίγουρα στην εξίσωση θα πρέπει να μπει αυτό το πρωτοφανές φαινόμενο του Φειδία Παναγιώτου που κατέγραψε 19% με 20%, κάτι που δεν περίμενε κανένας».

Δειτε Επισης

Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»