Το who is who του νέου δημάρχου Λευκωσίας-Οι έξι άξονες της πολιτικής του

Ο Χαράλαμπος Προύντζος είναι από το βράδυ της Κυριακής ο νέος δήμαρχος Λευκωσίας, διαδεχόμενος τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζιη, που μετά από δώδεκα χρόνια αποχώρησε από το δημαρχείο της πόλης, καθότι δεν διεκδίκησε επανεκλογή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Παραδέχθηκε ήττα ο Νίκος Τορναρίτης, δεσμεύτηκε να εργαστεί για όλους τους δημότες ο Προύντζος

Ο Χαράλαμπος Προύντζος, επικράτησε με μεγάλη διαφορά του Νίκου Τορναρίτη, που τερμάτισε δεύτερος και ακόμα μεγαλύτερη, από τους Παναγιώτη Μέντζη και του Κωνσταντίνου Δημητριάδη, που τερμάτισαν στην Τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Γεννηθείς το 1978, στη Λευκωσία και με καταγωγή από τα κατεχόμενα χωριά Γερόλακκο και Ακανθού, ο κ. Προύντζος αποφοίτησε από το University of Bristol το 2001, με τον τίτλο LLB (Hons) και έλαβε τον τίτλο του Barrister-at-Law από το Inns of Courts School of Law του Λονδίνου.

Παράλληλα, κατέχει Diploma in Professional Legal Skills από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου, ενώ είναι μέλος του Gray’s Inn, του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Cyprus Investment Funds Association. Είναι εγγεγραμμένος και αδειοδοτημένος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας και συμμετείχε μέχρι πρότινος στην Επιτροπή του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για Εταιρικά και φορολογικά θέματα καθώς και σε διακρατικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες όπως ο Κυπροκαναδικός επιχειρηματικός σύνδεσμος.

Σε ότι αφορά στην επαγγελματική του καριέρα, είναι δικηγόρος και διευθύνων συνέταιρος του δικηγορικού γραφείου Προύντζος & Προύντζος Δ.Ε.Π.Ε., το οποίο ίδρυσε και διευθύνει από το 2010. Από το 2019 μέχρι το 2023, ηγήθηκε των νομικών υπηρεσιών μεγάλου συμβουλευτικού δικτύου για την περιφέρεια Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας και ήταν προϊστάμενος ομάδων σε 32 διαφορετικές χώρες που υπερέβαινε τα 500 άτομα.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε νομικά ζητήματα που αφορούν ρυθμιζόμενες αγορές. Έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις ανταγωνισμού, συγχωνεύσεων, αναδιοργανώσεων και προσωπικών δεδομένων.

Έχει χειριστεί επίσης νομοπαρασκευαστικά και ρυθμιστικά ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, τόσο στις ΑΠΕ όσο και στα ζητήματα φυσικού αερίου. Υπήρξε σύμβουλος σε μεγάλα έργα υποδομής και θεωρείται εκ των πρωτεργατών στα έργα ΑΠΕ και επεξεργασίας αποβλήτων και λυμάτων στην Κύπρο ως σύμβουλος επιχειρήσεων.

Επίσης, έχει χειριστεί επιτυχώς σημαντικές υποθέσεις στα Δικαστήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως Συνταγματικά και εργατικά ζητήματα καθώς και ζητήματα δημοσίων συμβάσεων.

Από το 2011 μέχρι το 2018 υπηρέτησε ως Μέλος και Αντιπρόεδρος Διοίκησης και Οικονομικών της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Εξελέγη το 2018 ως πρώτος Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με την αυτονόμηση του Ιδρύματος. Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα από τα τρία δημόσια Πανεπιστήμια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπηρέτησε επίσης ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας CYENS. Το CYENS είναι Κέντρο Αριστείας που αποτελεί σύμπραξη των τριών δημόσιων Πανεπιστημίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ινστιτούτου Max Planck της Γερμανίας, του University College London (UCL) και του Δήμου Λευκωσίας.

Συμμετείχε ακόμα ως μέλος της Ομάδας Εργασίας για τη Διακυβέρνηση και την Κατανομή Εξουσιών στην τελευταία διαπραγματευτική διαδικασία τη διετία 2015-2017.

Ο Χαράλαμπος Προύντζος είναι νυμφευμένος με τη δημοσιογράφο Γωγώ Αλεξανδρινού, με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά.

Το πλάνο και το όραμα του

Ο Χαράλαμπος Προύντζος, από την ημέρα έναρξης της προεκλογικής του, όρισε τους έξι άξονες πάνω στους οποίους θα στηριζόταν σε περίπτωση εκλογής του.

  1. Λευκωσία, μια πράσινη πόλη
  2. Λευκωσία μια έξυπνη, δημοκρατική, αποτελεσματική πόλη
  3. Λευκωσία μητρόπολη ιστορίας, πολιτισμού και εμπειριών
  4. Λευκωσία των πανεπιστήμιων, της έρευνας & της καινοτομίας
  5. Λευκωσία, μια συμπεριληπτική πόλη που νοιάζεται
  6. Λευκωσία της υγιούς επιχειρηματικότητας & της βιώσιμης ανάπτυξης

Δειτε Επισης

Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»