Αυτοί είναι οι έξι ευρωβουλευτές που φαίνεται να κλειδώνουν έδρα-Οι νέοφερμένοι και οι παλιές καραβάνες

Οι εκλογές για την Ευρωβουλή έχουν μπει πλέον στα βιβλία της ιστορίας, αφού οι έξι εκπρόσωποι της Κύπρου, για την επόμενη πενταετία έχουν ήδη κλειδώσει, επιφυλάσσοντας τεράστιες εκπλήξεις, ανατροπές και αλλαγές στον πολιτικό χάρτη.

Αν και δεν υπάρχει επίσημο αποτέλεσμα, το οποίο αναμένεται τα μεσάνυχτα, στο ΔΗΣΥ, πρώτος και καλύτερος κόβει το νήμα ο Λουκάς Φουρλάς, που κρατά την θέση του στην Ευρωβουλή και θα συμπληρώσει δεκαετία στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου. Από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, πέραν του Λουκά Φουρλά, θέση στην Ευρώπη κέρδισε και ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος εκλέγεται για πρώτη φορά και παίρνει τη θέση της Ελένης Σταύρου.

Την ίδια ώρα, στο ΑΚΕΛ τα δεδομένα έχουν αλλάξει, αφού απώλεσαν τη μία από τις δύο θέσεις που είχαν στην Ευρωβουλή. Ουσιαστικά, ο μοναδικός που εκλέγεται, για δεύτερη θητεία, είναι ο Γιώργος Γεωργίου, αφού η δεύτερη θέση, που κατείχε στην προηγούμενη θητεία ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, χάθηκε για το κόμμα της αριστεράς.

Ο τρίτος και τελευταίος από την προηγούμενη εξάδα Κυπρίων ευρωβουλευτών που επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι ο Κώστας Μαυρίδης, ο οποίος είναι και ο μακροβιότερος στην συγκεκριμένη θέση, αφού είναι η τρίτη του θητεία στις Βρυξέλλες.

Η μία από τις δύο νέες εισόδους στην Ευρωβουλή, έχει την υπογραφή του ΕΛΑΜ και του Γεάδη Γεάδη, ο οποίος για πρώτη φορά μπαίνουν στο Ευρωκοινοβούλιο και αναμένεται να διαφανεί ποιες θα είναι οι ενέργειες τους και η πολιτική που θα ακολουθήσουν. Το ΕΛΑΜ θα ενταχθεί στην ομάδα του ΕCR (Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών).

Φυσικά, η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς δεν είναι άλλη από αυτή του Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έσπασε κάθε ρεκόρ και κατέκτησε πανάξια μία θέση στην Ευρωβουλή, μαζεύοντας ένα τεράστιο ποσοστό των διαθέσιμων ψήφων, που αγγίζει το 20% και πλησίασε να ξεπεράσει ακόμα και το ΑΚΕΛ, σπάζοντας το μόνιμο δίπολο μεταξύ ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ.

Ο Φειδίας, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα που έχουν στέγη σε ευρωπαϊκά κόμματα, θα πρέπει να επιλέξει σε ποια πολιτική ομάδα θα ανήκει, με τον ίδιο να εκφράζει την θέση ότι θα αναζητήσει κι άλλους ανεξάρτητους Ευρωβουλευτές για να δημιουργήσουν πολιτική ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανοίγει τα χαρτιά του στους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρόεδρος για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Ενέργεια, συνδεσιμότητα, στη συζήτηση υπό τον Πρόεδρο και επιχειρηματικής κοινότητας
Συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €351‚4εκ. κατέθεσε η Κυβέρνηση στη Βουλή
Εγκαινίασε διάλογο με τους επιχειρηματίες ο ΠτΔ-«Δεν πρέπει να αλλάζουμε το όραμα της οικονομίας κάθε φορά που αλλάζει Κυβέρνηση»
Στη Βουλή νομοσχέδιο για προϋποθέσεις κατάργησης Βίζας προς ΗΠΑ για Κύπριους
Συνάντηση Τούρκου Αντιπροέδρου με «πρωθυπουργό» ψευδοκράτους στην Άγκυρα
Α. Δημητρίου: Τα εθνικά κοινοβούλια αναμορφώνουν το κοινό μέλλον των λαών
Αναβλήθηκε η ψήφιση του Πόθεν Έσχες-Γίνεται ακόμη συζήτηση για αλλαγές
Αντιδρούν στα κατεχόμενα για το περιουσιακό και τα βάζουν με ΠτΔ-«Δείχνει ότι έχει ξεκινήσει επίθεση εναντίον μας»
Η Κομισιόν έλαβε το αίτημα της Κύπρου για επιχορηγήσεις 89,2 εκατ. ευρώ