Δέκα μέτρα από τη θάλασσα βρέθηκε η σορός του Μόσλεϊ-Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκαν στη Σύμη οι έρευνες για τον Βρετανό παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το μεσημέρι της Τετάρτης κι ενώ βρισκόταν για διακοπές στο νησί μαζί με τη σύζυγό του κι ένα φιλικό τους ζευγάρι.

Ο 67χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε βραχώδη περιοχή και σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τη θάλασσα, στην παραλία Αγίας Μαρίνας, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία. Δίπλα του βρέθηκε η ομπρέλα που κρατούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε, ενώ στο χέρι του φορούσε ένα ψηφιακό ρολόι. Επιπλέον, ο Μόσλεϊ ήταν ανάσκελα, με το αριστερό χέρι στο στήθος.

arthrou-simi_3

Αυτό που προβληματίζει, είναι το γεγονός πως αν και οι έρευνες ήταν εξονυχιστικές, έχοντας μάλιστα «σηκωθεί» και ελικόπτερο για να τις ενισχύσει, η σορός του Μόσλεϊ βρέθηκε τελικά αρκετά 24ωρα από την εξαφάνισή του.

Φωτογραφία: Οι δημοσιογράφοι στη βάρκα μαζί με τον δήμαρχο Σύμης, στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, λίγο πριν εντοπιστεί η σορός

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα, στη Ρόδο, όπου θα μεταφερθεί η σορός, αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, που θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου του Μόσλεϊ.

sumh-eswterikh

Ο δήμαρχος της Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, είχε μπει σε βάρκες μαζί με δημοσιογράφους, για να τους δείξει τα επικίνδυνα σημεία. Εκεί, οι κάμερες των κινητών εντόπισαν τη σορό του 67χρονου παρουσιαστή, καθώς τραβούσαν βίντεο και πλάνα από την περιοχή.

Στις βάρκες βρίσκονταν η δημοσιογράφος του protothema.gr, Λίνα Κεκέση, καθώς και απεσταλμένοι από το Star, το Mega και την ΕΡΤ, όπως επίσης και συνάδελφοί τους από ξένα μέσα ενημέρωσης και από το BBC. Σύμφωνα με περιγραφές, η σορός του άτυχου Βρετανού παρουσιαστή δεν ήταν ορατή με γυμνό μάτι, αλλά την «έπιασαν» οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων, που κατέγραφαν τα πλάνα και χρειάστηκε να «ζουμάρουν» στο σημείο.

Άμεσα κλήθηκε στο σημείο το Λιμενικό, για να σφραγίσει τον χώρο.

Σύμφωνα με τον Independent, οι πυροσβέστες από χθες ερευνούσαν ένα σύστημα σπηλαίων, που οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν ως «η άβυσσος». Όπως εξηγούν, το δίκτυο των σπηλαίων, το οποίο βρίσκεται σε μια γραφική παραλία, αποτελείται από δεκάδες τούνελ, που μπορούν γρήγορα να γεμίσουν με θαλασσινό νερό.

Ο Δρ Μόσλεϊ εθεάθη για τελευταία φορά να φεύγει από την παραλία του Αγίου Νικολάου στις 13:30 την Τετάρτη, όταν πιστεύεται ότι κατευθυνόταν στο παραλιακό μονοπάτι πίσω στο κοντινό Πέδι. «Είναι σαν ένα βαθύ σύστημα τούνελ, αλλά είναι γεμάτο νερό και μπορεί να εξαπλωθεί για χιλιόμετρα. Υπάρχει λόγος που το αποκαλούν έτσι. Υπάρχει κάτι πολύ περίεργο που συμβαίνει εκεί» είπε ένας σερβιτόρος στην Daily Telegraph.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νεκρός ο παρουσιαστής του BBC-Βρέθηκε από τον δήμαρχο και δημοσιογράφους

Δειτε Επισης

Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2026 η δίκη Πισπιρίγκου στο Εφετείο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Ξετυλίγουν το κουβάρι της φονικής έκρηξης στη Θεσσαλονίκη-Εξετάζουν το σακίδιο με τα εκρηκτικά
Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Πέτρος Μολυβιάτης
Δεν έφτιαξε τη βόμβα η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη-Ψάχνουν τον ενοικιαστή του διαμερίσματος
«Ο φοιτητής μπήκε μπροστά για να προστατεύσει τους νεότερους»-Οι μαρτυρίες για την επίθεση στην Αθήνα
Η πορεία της βόμβας μέχρι να σκάσει στα χέρια της 38χρονης, τα σενάρια και οι ομοιότητες με το παρελθόν
Μυστήριο με το κίνητρο της 38χρονης που σκοτώθηκε στην έκρηξη στη Θεσσαλονίκη-Ερευνάται η ληστεία
Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες για το φόνο της 16χρονης-Στο φως μαρτυρία από τη σύλληψη του δράστη στην Ελλάδα
Ένα κιλό εκρηκτικά και πυροκροτητές στο διαμέρισμα που έμενε η 39χρονη που σκοτώθηκε στην έκρηξη στη Θεσσαλονίκη
Νέα δεδομένα για την έκρηξη και το θάνατο 39χρονης-Τοποθέτησε τη βόμβα και επέστρεψε να δει το φυτίλι