Αυτό είναι το μικρότερο εκλογικό κέντρο στην Πάφο με μόλις 51 εκλογείς

Τα μικρότερα εκλογικά κέντρα στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου είναι η Φασούλα με 51 εκλογείς, η Λάσα με 60 εκλογείς και ο Άγιος Νικόλαος με 61 εκλογείς, η Ελεδιώ με 62 εκλογείς, σύμφωνα με τον Έφορο της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Γιώργο Χρυσαφίνη.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χρυσαφίνης, οι πολύ μικρές κοινότητες έχουν ενωθεί με πιο μεγάλες επειδή θα ψηφίσουν μόνο για ευρωβουλευτές.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην Κούρδακα που ψηφίζουν μόλις 3 εκλογείς (μόνο για ευρωβουλευτές) και θα ενσωματωθούν στο εκλογικό κέντρο της Λεμόνας, όπου είναι εγγεγραμμένοι 100 εκλογείς και θα ψηφίσουν 103. Στη Σουσκιού με 8 εκλογείς (ουδείς υπέβαλε υποψηφιότητα για κοινοτάρχη και για μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου και δεν θα διεξαχθούν εκλογές) ωστόσο για τις ευρωεκλογές θα ενσωματωθούν με τους εκλογείς της Νικόκλειας με 88 εκλογείς και συνολικά θα ψηφίσουν 96. Το Κιδάσι με 9 εκλογείς και το Πραστείο με 7 εκλογείς θα ενσωματωθούν στο εκλογικό κέντρο Τραχυπέδουλας που έχει 143 εκλογείς και θα γίνουν 159.

Επίσης, ο κ. Χρυσαφίνης αναφέρθηκε και στις κοινότητες που έχουν αριθμό εκλογέων μέχρι 100. ‘Οπως το Πραιτώρι με 69 εκλογείς, η Αξύλου με 97 εκλογείς, ο Άγιος Γεώργιος με 99 εκλογείς, το Ψαθί με 99 εκλογείς, η Αρμίνου με 100 εκλογείς, η Κοιλίνια με 100, η Κινούσα με 87 εκλογείς, οι Κέδαρες με 90 εκλογείς.

Δειτε Επισης

Ανοίγει τα χαρτιά του στους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρόεδρος για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Ενέργεια, συνδεσιμότητα, στη συζήτηση υπό τον Πρόεδρο και επιχειρηματικής κοινότητας
Συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €351‚4εκ. κατέθεσε η Κυβέρνηση στη Βουλή
Εγκαινίασε διάλογο με τους επιχειρηματίες ο ΠτΔ-«Δεν πρέπει να αλλάζουμε το όραμα της οικονομίας κάθε φορά που αλλάζει Κυβέρνηση»
Στη Βουλή νομοσχέδιο για προϋποθέσεις κατάργησης Βίζας προς ΗΠΑ για Κύπριους
Συνάντηση Τούρκου Αντιπροέδρου με «πρωθυπουργό» ψευδοκράτους στην Άγκυρα
Α. Δημητρίου: Τα εθνικά κοινοβούλια αναμορφώνουν το κοινό μέλλον των λαών
Αναβλήθηκε η ψήφιση του Πόθεν Έσχες-Γίνεται ακόμη συζήτηση για αλλαγές
Αντιδρούν στα κατεχόμενα για το περιουσιακό και τα βάζουν με ΠτΔ-«Δείχνει ότι έχει ξεκινήσει επίθεση εναντίον μας»
Η Κομισιόν έλαβε το αίτημα της Κύπρου για επιχορηγήσεις 89,2 εκατ. ευρώ