Σε αναβρασμό τα κόμματα-Ξεψαχνίζουν τα οργανωτικά, πήραν φωτιά τα τηλέφωνα

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα, ενόψει των τελευταίων ωρών της ψηφοφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολιτικές δυνάμεις κάθονται πάνω από τα οργανωτικά τους και βρίσκονται σε διαδικασία κινητοποίησης των ψηφοφόρων τους, ώστε να προσέλθουν στις κάλπες.

Είναι μια διαδικασία που συνηθίζεται, ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι, καθώς ξεκαθαρίζει ποιοι πήγαν και ποιοι δεν πήγαν στις κάλπες και το περιθώριο κινητοποίησης που υπάρχει. Οι πολιτικές δυνάμεις έχουν μια πρώτη εικόνα από το πρωί και γνωρίζουν πόσο καλά τα πάνε, ενώ πάντοτε ποντάρουν στις ψήφους του απογεύματος, καθώς τα πρωινά της Κυριακής πολύς κόσμος έχει άλλες υποχρεώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Αν και η προσέλευση είναι ελαφρώς ανεβασμένη, όλοι αναγνωρίζουν πως υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι που δεν άσκησαν ακόμη το εκλογικό τους δικαίωμα και έτσι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να μην επιλέξει την αποχή, αλλά να πάει στις κάλπες και να ψηφίσει. Την προσπάθεια αυτή ενδεχομένως να δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες, καθώς ο καιρός προσφέρεται για βουτιές στη θάλασσα, ενώ σε κάποιες περιοχές της Κύπρου, όλως παραδόξως, βρέχει, κάτι που επίσης ενδεχομένως να λειτουργεί αποτρεπτικά για κάποιους πολίτες.

Τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε εγρήγορση, καλώντας τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα, ώστε να διασφαλίσουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση, η οποία ευελπιστούν ότι, εάν προέρχεται από άτομα της δικής τους εκλογικής βάσης, θα οδηγήσει σε καλύτερα ποσοστά.

Σημειώνεται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα διαφάνηκε πως η ιδιομορφία των διπλών εκλογών δυσκόλεψε αρκετά τα κόμματα, καθώς αφενός έπρεπε να μοιράσουν τις δυνάμεις τους ανάμεσα σε πολλαπλά ταμπλό και αφετέρου ήταν αντιμέτωπα με την άγνοια και τη σύγχυση των πολιτών, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν αντιλαμβάνονταν για ποια αξιώματα θα καλούνταν να ψηφίσουν, πόσο μάλλον να έχουν καταλήξει στα πρόσωπα. Για αυτό και ενδεχομένως αυτές οι τελευταίες ώρες των εκλογών να κινούνται περισσότερο στα φυσιολογικά πλαίσια που είναι συνηθισμένα να λειτουργούν.

Δειτε Επισης

Τρέχουν να προλάβουν το Πάσχα για την ψήφιση του Νομοσχεδίου για λαμπρατζιές-«Υπάρχουν προβλήματα»
Μεταξύ πλεονεκτημάτων και αδυναμιών κάνει απολογισμό ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Γονείς καταγγέλλουν αδικαιολόγητη αύξηση διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία-Ζητά εξηγήσεις η Βουλή
Καταγγέλλουν λαθρεμπόριο φθαρτών που βαφτίζονται κυπριακά οι γεωργοί-Έρευνα για αποθήκη στη Λευκωσία
Οικογένεια έχασε το επίδομα τέκνου επειδή ήταν στο εξωτερικό για λόγους υγείας-Αδήριτη ανάγκη για αλλαγή
Έθεσαν θέμα κατά της συμμετοχής της Τουρκίας σε σχεδιασμούς για ευρωπαϊκή άμυνα Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Εκτός της ευρωπαϊκής γραμμής για την Ουκρανία ο Φειδίας-«Έσιετε λίον αίμα στα σιέρκα σας»
Τις προετοιμασίες για τη διευρυμένη στη Γενεύη συζήτησαν Ντι Κάρλο-Ονάρ
Χιλιάδες τα πυροτεχνήματα, καπνογόνα και φωτοβολίδες στην κατοχή του 32χρονου στη Λεμεσό
Ελπίδα Στιούαρτ ότι θα σημειωθεί πρόοδος στο Κυπριακό κατά τη συνάντηση της Γενεύης