Δεν αποφεύχθηκαν οι καταγγελίες στην Επίτροπο Προστασίας-Πέντε παράπονα για sms και τηλεφωνήματα

Χαμηλός ο αριθμός των παραπόνων, που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από πολίτες ενώπιον της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαϊδου, για προεκλογικά sms που φαίνεται να λαμβάνουν στα κινητά τους τηλέφωνα ανήμερα των εκλογών, καθώς και για τηλεφωνικές κλήσεις από πρόσωπα ή κόμματα.

Σε δηλώσεις της, στο ΚΥΠΕ η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είπε ότι σε σχέση με άλλες εκλογικές αναμετρήσεις «ο αριθμός των παραπόνων φαίνεται να είναι πολύ περιορισμένος», αφού συνολικά τα παράπονα που δέχτηκε μέχρι στιγμής μέσω τηλεφώνου είναι κάτω των πέντε.

Ωστόσο, η κ. Λοϊζίδου είπε πως ενδεχομένως πολίτες να έχουν ήδη συμπληρώσει το σχετικό έντυπο στην ιστοσελίδα του Γραφείου της, ωστόσο, σημείωσε πως τον αριθμό αυτό θα τον γνωρίζουν από αύριο.

«Κάποιοι ενδεχομένως συμπολίτες μας να συμπλήρωσαν το έντυπο. Τα έντυπα θα καταμετρηθούν από βδομάδας», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Επιθεωρήσεις σε 47 εκλογικά Κέντρα

Εξάλλου, ανέφερε ότι το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα πραγματοποίησε μέχρι στιγμής επιθεωρήσεις σε 47 εκλογικά Κέντρα ανά την Κύπρο, για να σημειώσει πως οι επιθεωρήσεις αυτές θα συνεχιστούν και το απόγευμα σε όσα περισσότερα εκλογικά Κέντρα είναι εφικτό.

Ερωτηθείσα για την διαδικασία που ακολουθείται μετά από τις καταγγελίες, η κ. Λοϊζίδου είπε πως η διερεύνηση των καταγγελιών θα αρχίσει από την επόμενη των εκλογών και θα προχωρήσουν ανάλογα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απαντά για τις τουρκικές προκλήσεις ο ΠτΔ-«Πριν την Γενεύη έλεγαν ότι δεν ήθελαν διορισμό προσωπικού αντιπροσώπου»
Διαψεύδει ο Τατάρ για αλλαγή του ονόματος του ψευδοκράτους από Ερντογάν-«Απαιτείται "λαϊκή βούληση"»
Συνάντηση ΠτΔ με Ζαχαράκη-«Ο τομέας της Παιδείας για μένα είναι όπως τα εθνικά θέματα»
Εγκαίνια με συμμετοχή Ερντογάν για νέο «προεδρικό» συγκρότημα στα κατεχόμενα
Καταδικάζει την κάθοδο Ερντογάν η Κυβέρνηση-«Η απάντηση στην πρόκληση είναι η συνέπεια και στην αυθαιρεσία η νομιμότητα»
Το σκεπτικό Ευσταθίου για συζήτηση της διαγραφής στην Κεντρική Επιτροπή-«Το ζήτημα είναι άκρως πολιτικό»
Πάει Ισραήλ και Ραμάλα την Κυριακή ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης-Συνάντηση με Χέρτζογκ, Νετανιάχου και Αμπάς
Εξήγγειλε επίσημα υποψηφιότητα ο Ηλίας Μυριάνθους-Στόχος του η επαναφορά των στελεχών στην ΕΔΕΚ
Με επιδότη υποψήφιος ο Ευσταθίου, ως εναλλακτική ο Μυριάνθους-Τέσσερις οι δελφίνοι της ΕΔΕΚ
Μέσω επιδότη κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΔΕΚ ο Κωστής Ευσταθίου