Κάλεσμα της Πρώτης Κυρίας στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες-«Να επιλέξουν αυτόν που θεωρούν πιο άξιο»

Η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη άσκησε σήμερα το εκλογικό της δικαίωμα, στο πλαίσιο των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τον κατεχόμενο Δήμο Αμμοχώστου, στο Τσίρειο Γυμνάσιο, Κέντρο ΙΣτ’, στη Λεμεσό.

Η κα Καρσερά Χριστοδουλίδη μετέβη στο Τσίρειο Γυμνάσιο, συνοδευόμενη από τον σύζυγο της, Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος η Πρώτη Κυρία σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους και ερωτηθείσα για το μήνυμα που θέλει να στείλει, είπε ότι «άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα πρώτα εδώ στο Τσίρειο Γυμνάσιο, όπου ψηφίζουμε κατεχόμενους Δήμους. Σήμερα για την Αμμόχωστο, για την πόλη μας.

Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω ειδικά στους πρόσφυγες είναι να προσέλθουν μαζικά για να ψηφίσουν σήμερα, είναι πολύ σημαντικό γιατί εμπεριέχει και ένα συμβολισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE/Ν. Χριστοδουλίδης: Πολύ σημαντικό να είναι αυξημένο το ποσοστό από τους κατεχόμενους δήμους μας

Είναι μέρα της δημοκρατίας, να επιλέξουν δημοκρατικά αυτόν που θεωρούν πιο άξιο, πιο κατάλληλο για να εκπροσωπήσει από τη μια τα συμφέροντα του προσφυγικού κόσμου, αλλά πρωτίστως για μένα αυτό που έχει σημασία είναι οι νέοι εκπρόσωποι μας να μεταλαμπαδεύσουν, να περάσουν στα παιδιά μας, τις νέες γενιές προσφύγων, την αγάπη για τον τόπο μας, να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη με τρόπο σύγχρονο, συνενωτικό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, για αυτό ελπίζω ότι και σήμερα οι πρόσφυγες θα προέλθουν μαζικά».

Σε ερώτηση αν η αυξημένη προσέλευση ψηφοφόρων οφείλεται στον αυξημένο αριθμό υποψηφίων, η Πρώτη Κυρία είπε ότι «είναι γιορτή της δημοκρατίας, είναι πολύς ο κόσμος, να πούμε καλές επιτυχίες σε όσους είναι υποψήφιοι. Επίσης, καλή δύναμη σε όλους όσοι εργάζονται και μακάρι ο κόσμος να προσέλθει διότι ως ενεργοί πολίτες πρέπει να έχουμε άποψη για να επιλέγουμε τους καλύτερους κατά την κρίση μας».

Δειτε Επισης

Αποσύρθηκε η απόπειρα, παραπέμφθηκαν σε δίκη για φόνο εκ προμελέτης οι οκτώ για την ενέδρα στο Δημητρούι
Τον πυροβόλησε και μετά τον χτύπησε με σίδερο-Ξετυλίγεται το κουβάρι της δολοφονίας στην Ορμήδεια
Πάνω από 30 καταθέσεις για την οικογενειακή τραγωδία-Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών
Ο Στάρμερ είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας-Θα διοριστεί από τον βασιλιά Κάρολο
Αντιμέτωπος με κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης ο «Κότας»-Παραμένει υπό κράτηση μέχρι τις 17 Ιουλίου
Ιστορική νίκη για τους Εργατικούς στη Βρετανία-Καταποντίζονται οι Συντηρητικοί του Σούνακ
Δυόμιση μήνες μετά και ακόμα ψάχνουν απαντήσεις για την απόδραση του Σύρου από τις Κεντρικές Φυλακές
Άκυρο ένταλμα για φόνο με... υποδείξεις-«Δεν μπορεί να εδράζεται σε σενάρια και να χρησιμοποιείται για αλίευση μαρτυρίας»
Ανοίγει τα χαρτιά του στους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρόεδρος για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Ουδέν μεμπτό έδειξε η έρευνα για τους αστυνομικούς στα τεκταινόμενα της Μονής-Επίκεινται οι διώξεις για τα CCTV