LIVE: Το απόγευμα οριστικοποιούνται τα αποτελέσματα των διπλών εκλογών

Από ανατροπές και εκπλήξεις σημαδεύτηκαν οι διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου, οι οποίες αναμφίβολα έφεραν σημαντικές αλλαγές στον πολιτικό χάρτη του τόπου. Από τη μια η πρωτοφανής επιτυχία του Φειδία Παναγιώτου κι από την άλλη η αναρρίχηση του ΕΛΑΜ ως τρίτη πολιτική δύναμη, δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί πως προκάλεσαν πολιτικό σεισμό.

Πολιτικό σεισμό που αναμένεται να προκαλέσουν ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας στα πλείστα κόμματα, που δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους εκλογικούς τους στόχους. Από τη μια ο ΔΗΣΥ μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένος που ήρθε πρώτο κόμμα, όμως την ίδια ώρα που σημαντικές επιλογές που έγιναν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν δικαιώθηκαν. Στο ΑΚΕΛ, η απώλεια της δεύτερης έδρας, μόνο ως αποτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί, ενώ στο ΔΗΚΟ η απώλεια της τρίτης θέσης, φέρνει προβληματισμό. Από εκεί και πέρα, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και Οικολόγοι, βρίσκονται στους μεγάλους χαμένους και η επόμενη ημέρα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Την ίδια ώρα στο ΕΛΑΜ χαμογελούν, όχι μόνο γιατί εξέλεξαν Ευρωβουλευτή, αλλά και γιατί κατατάγηκαν τρίτη πολιτική δύναμη, ενώ όλη η Κύπρος αναμένει πώς θα εξελιχθεί η περίπτωση του Φειδία Παναγιώτου, που τυγχάνει διαφορετικών ερμηνειών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλα αυτά θα απασχολήσουν την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Όλες οι εξελίξεις τις επόμενης ημέρας στον εκλογών, καταγράφονται από από τη μεγάλη δημοσιογραφική ομάδα του REPORTER που απαρτίζεται από τους: Ντίνα Κλεάνθους, Μιχάλη Πολυδώρου, Μικαέλλα Λοΐζου, Γιώργο Πλουτάρχου, Φοινιώ Σάββα, Πέτρο Πετρή, Στέλιο Χαραλάμπους, Γιώργο Χατζηπαναγή, Στέλιο Περικλέους, Μάριο Ιωάννου, Μαρία Καραΐσκου, Δόνα Καπαρτή και Μάριο Αδάμου.

Δειτε Επισης

Υπέκυψε στα τραύματα του ο πεζός που παρασύρθηκε από οδηγό ενώ διασταύρωνε
ΒΙΝΤΕΟ: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Κω, Χίο και Κρήτη
Έμεινε στάσιμο το «κτίΖΩ», έδωσαν έμφαση στην προεκλογική οι δήμαρχοι-Αλυσιδωτές οι συνέπειες
Με το σταγονόμετρο το νερό στους γεωργούς, μονόδρομος για το Τμήμα Υδάτων-Καταστρέφονται σοδειές
Πατούν το κουμπί «διαφάνειας» για 3,500 νεοσυλλέκτους-Τατουάζ και βάρος στα κριτήρια για Ειδικές Δυνάμεις
Ανοίγει το θέμα των ανάδοχων οικογενειών η Βουλή-Φωνές για χρόνιες διαδικασίες για ένα αίτημα
Θολό το τοπίο στο Κυπριακό-Αρνητικές αναφορές από το ΣΑ και αντιπαραγωγική στάση Τατάρ
Δυσοίωνες προβλέψεις από τον Πρόεδρο του ΣΑ-«Τα μέρη απέχουν πολύ, η τελευταία ευκαιρία ήταν στο Κραν Μοντανά»
ΒΙΝΤΕΟ: Δεκάδες τραυματίες από σφοδρές αναταράξεις σε πτήση στη Βραζιλία
Χ. Πάρτου: Θα εργαστούμε σκληρά για πρόοδο και εξέλιξη της Αραδίππου