Την πρωτοβουλία για το βιβλίο «Μια φορά κι ένα καιρό στη αγκαλιά της Σολέας» χαιρέτισε η ΥΠΑΝ

Μέσα από την ιστορία «Μια φορά και ένα καιρό στην αγκαλιά της Σολέας», τα παιδιά μας υποδεικνύουν ότι το ευοίωνο μέλλον του πλανήτη μας είναι ευθύνη του καθενός και της καθεμίας ξεχωριστά, που απαιτεί όμως τη συνεργασία όλων μας, τόνισε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου σε χαιρετισμό της στην παρουσίαση του βιβλίου «Μια φορά κι ένα καιρό στη αγκαλιά της Σολέας» που δημιούργησαν παιδιά από τα Δημοτικά Σχολεία Ευρύχου, Κακοπετριάς και Κοράκου.

Η ΥΠΑΝ σημείωσε ότι η πρωτοβουλία των παιδιών δημιουργεί αισιοδοξία και ότι η ιστορία τους, διανθισμένη με μηνύματα και διαχρονικές αξίες όπως η πίστη, η αγάπη, η ελπίδα και η ενότητα, φέρνει σε αρμονία και συνεργασία τον ανθρώπινο κόσμο με αυτό των νεράιδων, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για έναν κοινό στόχο: τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας και υπενθυμίζει την ατομική και συλλογική ευθύνη που αναλογεί στον κάθε έναν και κάθε μία από εμάς απέναντι στο περιβάλλον.

"Μέσα από την ιστορία «Μια φορά και ένα καιρό στην αγκαλιά της Σολέας», τα παιδιά μας υποδεικνύουν ότι το ευοίωνο μέλλον του πλανήτη μας είναι ευθύνη του καθενός και της καθεμίας ξεχωριστά, που απαιτεί όμως τη συνεργασία όλων μας", είπε η κ. Μιχαηλίδου.

Οπως ανέφερε, προς την κατεύθυνση αυτή, η Κυβέρνηση έχει σχεδιάσει και υλοποιεί μια συνολική και οριζόντια πολιτική για την προστασία του περιβάλλοντος. "Στην κορυφή των σχεδιασμών της πολιτικής αυτής είναι η αντιμετώπιση με άμεσο τρόπο αλλά και η μείωση των προκλήσεων. Για αυτό τον λόγο, εφαρμόζονται πρότυπες πράσινες δράσεις, δίνοντας το δικαίωμα σε κάθε πολίτη να ζει και να ευημερεί σε βιώσιμες πόλεις και κοινότητες", σημείωσε.

Ταυτόχρονα, είπε, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, αναγνωρίζοντας τη σημασία της πληροφόρησης και της ευαισθητοποίησης από την παιδική ηλικία, μέσα από ποικίλες αειφορικές δράσεις καλλιεργεί την περιβαλλοντική συνείδηση στους/στις νέους/ες της Κύπρου.

Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε η Υπουργός, οι δράσεις στοχεύουν στη μείωση της κατανάλωσης και της παραγωγής των απορριμμάτων, την επαναχρησιμοποίηση των υλικών, την προώθηση της ανακύκλωσης για την εξοικονόμηση πόρων και γενικότερα στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και στην προώθηση βιώσιμων πρακτικών. Μέσα από την πολιτική του το Υπουργείο αποσκοπεί στην προαγωγή της ψυχικής, σωματικής και κοινωνικής ευεξίας των νέων μας. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να διαμορφώσει τους πολίτες που θα γνωρίζουν πως να διεκδικούν βελτιωμένες συνθήκες ζωής αλλά και να ενεργούν υπέρ της αναβάθμισης του κοινωνικού και φυσικού τους περιβάλλοντος, τόνισε περαιτέρω.

Τέλος, η Υπουργός Παιδείας επαίνεσε τη συμβολή του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος, το οποίο Κέντρο, βασισμένο στο όραμα του ζεύγους Γιώργου και Καίτης Δαυίδ και με τη συνδρομή της Διευθύντριας του Δρος Φρόσω Χατζηλουκά "αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση". Συγχαρητήρια εξέφρασε και προς τους εκπαιδευτικούς και τις εκπαιδευτικούς που καθοδήγησαν τα παιδιά.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»