Μέτρα για στήριξη ανάπτυξης ευρωπαϊκής αγοράς υδρογόνου από Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει περαιτέρω μέτρα για να στηρίξει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αγοράς υδρογόνου, δρομολογώντας εργασίες για έναν πιλοτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο νέος μηχανισμός δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατα εγκριθείσας δέσμης μέτρων για τα απανθρακοποιημένα αέρια και το υδρογόνο, και αποσκοπεί στην επιτάχυνση των επενδύσεων, παρέχοντας σαφέστερη εικόνα της κατάστασης της αγοράς τόσο των αγοραστών όσο και των προμηθευτών και διευκολύνοντας τις μεταξύ τους επαφές. Θα ισχύει για πέντε έτη και θα αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Υδρογόνου.

Ο πιλοτικός μηχανισμός υδρογόνου θα συλλέγει, θα επεξεργάζεται και θα παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τη ζήτηση και την προσφορά ανανεώσιμου υδρογόνου, υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα και παραγώγων, επιτρέποντας στους Ευρωπαίους αγοραστές να επικοινωνούν τόσο με Ευρωπαίους όσο και με ξένους προμηθευτές. Θα συλλέγει και θα επεξεργάζεται ακόμη δεδομένα της αγοράς σχετικά με την ανάπτυξη των ροών και των τιμών του υδρογόνου.

Πρόσφατα ξεκίνησε διαδικασία σύναψης συμβάσεων για την εξεύρεση παρόχου υπηρεσιών για την ανάπτυξη πλατφόρμας Τεχνολογίας Πληροφοριών για τη λειτουργία του πιλοτικού μηχανισμού. Η Επιτροπή σχεδιάζει να υπογράψει σύμβαση έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ώστε να μπορέσει να αρχίσει να λειτουργεί έως τα μέσα του 2025.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 7 νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα
Κατάρρευση διώροφου κτιρίου στην Ιταλία-Νεκρή 4χρονη, αγωνία για ένα ακόμη παιδί και μία μητέρα
Πυροβολισμοί στην Αλαμπάμα-Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες
Το Bayesian πιστεύεται πως έχει χρηματοκιβώτια με ευαίσθητα δεδομένα «που ενδιαφέρουν ξένες κυβερνήσεις»