Να γίνει πλήρες μέλος του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών το ψευδοκράτος θέλει ο Αλίεφ

Το Αζερμπαϊτζάν υποστηρίζει την ένταξη του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ως πλήρες μέλος δήλωσε, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο Πρόεδρος της χώρας, Ιλχάμ Αλίεφ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο κ. Αλίεφ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Νουμάν Κουρτουλμούς, τον Πρόεδρο της Βουλής του Καζακστάν Yerlan Kosanov, τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Συνέλευσης του Ουζμπεκιστάν Tanzila Narbayeva, τον Πρόεδρο της Βουλής της Κιργισίας Nurlanbek Shakiev, τον «πρόεδρο» της  "βουλής" των κατεχομένων, Ζορλού Τορέ και την Αντιπρόεδρο της Βουλής της Ουγγαρίας Marta Matrai, οι οποίοι βρίσκονται στο Μπακού για τη 13η Γενική Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των Τουρκικών Κρατών (TÜRKPA).

Όπως αναφέρεται, ο κ. Αλίεφ είπε πως «ως Αζερμπαϊτζάν υποστηρίζουμε η 'τδβκ'να γίνει πλήρες μέλος του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών. Αυτό είναι πολύ φυσικό. Διότι ιστορικά η 'τδβκ' αποτελεί μέρος του τουρκικού κόσμου. Οι Τούρκοι που ζουν εκεί είναι αδελφοί και αδελφές μας», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η ενίσχυση των σχέσεων με τα τουρκικά κράτη και η ενδυνάμωση του τουρκικού κόσμου είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της εξωτερικής πολιτικής του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Αζέρος Πρόεδρος χαρακτήρισε τον τουρκικό κόσμο ως μια μεγάλη οικογένεια με μεγάλες δυνατότητες που καλύπτει μια ευρεία γεωγραφία. «Οι δρόμοι μεταφοράς, οι ενεργειακοί πόροι, το ανθρώπινο κεφάλαιο, ο αυξανόμενος πληθυσμός, η θετική δημογραφική κατάσταση αποτελούν μεγάλες δυνατότητες ισχύος. Είναι καθήκον μας να μετατρέψουμε αυτό το δυναμικό σε μια μεγάλη δύναμη σε παγκόσμια κλίμακα. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί, το βλέπουμε αυτό», είπε.

Η ενίσχυση και η ενοποίηση του τουρκικού κόσμου θα τον καταστήσουν όπως και τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών κέντρο μεγάλης ισχύος σε παγκόσμια κλίμακα, συνέχισε.

«Τα υφιστάμενα κέντρα εξουσίας βρίσκονται σε κρίση. Το καθένα έχει το δικό του πλαίσιο κρίσης. Αντίθετα, οι δυνατότητές μας αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Αυτή η ένωση είναι φυσική, αυτή η ένωση βασίζεται σε κοινές ρίζες. Ως εκ τούτου, αυτή η ενότητα είναι ισχυρότερη από οποιανδήποτε άλλη ενότητα. Με άλλα λόγια, η ενότητά μας βασίζεται σε εθνικές και πολιτιστικές ρίζες και φυσικά πρέπει να ενισχύσουμε αυτή την ενότητα με πρακτικά βήματα», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»