Ποινές σε οίκους ευγηρίας για μη χρήση κλιματιστικών ζητά το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας

Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου, αναφέρει ότι το φαινόμενο της μη χρήσης κλιματιστικών δεν είναι κάτι καινούργιο γι΄ αυτό θα πρέπει να επιβάλλονται αυστηρές ποινές στους οίκους ευγηρίας που «επιμένουν να θέτουν σε κίνδυνο τους ηλικιωμένους».

Δυστυχώς, αναφέρεται σε ανακοίνωση, για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες οίκων ευγηρίας δεν ενδιαφέρονται για τη διασφάλιση της υγείας των ανθρώπων που φιλοξενούν. «Τρανό παράδειγμα η μη χρήση κλιματιστικών που παρατηρήθηκε κατά τις επισκέψεις σε ιδρύματα της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένας Ευαγγέλου και λειτουργών του Γραφείου Ευημερίας, τις τελευταίες μέρες», προστίθεται.

Ενώ οι επιθεωρήσεις σε ιδρύματα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, σημειώνεται, εντούτοις η απλή προειδοποίηση για λήψη μέτρων αν δεν συμμορφωθούν δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Το Παρατηρητήριο καλεί το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας να συνεχίσει τους ελέγχους στους οίκους ευγηρίας και να επιβάλλει ποινές που να αποτρέπουν τέτοιες συμπεριφορές.

Επιπρόσθετα, επειδή η πλειονότητα των ηλικιωμένων δεν βρίσκεται σε ιδρύματα, το Παρατηρητήριο καλεί δημόσια τόσο τον Υπουργό Ενέργειας όσο και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, όπως εξετάσουν άμεσα τρόπους ώστε να δοθούν ιδιαίτερες εκπτώσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος σε χαμηλοσυνταξιούχους για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το Παρατηρητήριο θεωρεί ότι επιβάλλεται να τεθεί σε άμεση προτεραιότητα η διασφάλιση της υγείας των ηλικιωμένων, που σαφέστατα επηρεάζεται από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Κύπρο και καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να δράσουν αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Περισσότερα από 400 άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω πνιγμού τα τελευταία 20 χρόνια-Τρίτη αιτία θανάτου σε παιδιά
Έπιασε την ανιούσα η θερμοκρασία-Κίτρινη προειδοποίηση για 42 βαθμούς Κελσίου
Χρηματοδότηση ΕΕ για λιμάνι Λεμεσού και περιφερειακό Λευκωσίας
Ενίσχυση για αναβάθμιση συστημάτων αποστολής στοιχείων διακίνησης νωπού γάλακτος ενέκρινε το Υπουργικό
Η ΑΗΚ αφαιρεί τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες από πασσάλους της
Ακόμη πενήντα κοινότητες εντάσσονται στην Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης
Ανακοινώθηκε επαναλειτουργία του Δασικού Κολλεγίου από τον Ιανουάριο του 2025
Ξεπέρασαν το 1,65 εκ. οι αφίξεις τουριστών το πρώτο εξάμηνο του 2024-Σταθερή πρωτιά για τους Βρετανούς
Λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της ανομβρίας ενέκρινε το Υπουργικό
Αρχίζει τον Σεπτέμβριο η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στρατόπεδα