Επαφές αξιωματούχων ΥΠΕΞ Κύπρου - Λιβύης στη Λευκωσία

Αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εξωτερικών του κράτους της Λιβύης, με επικεφαλής τον Δρα Muftah Ali Al-Teeh, Διευθυντή του Τμήματος Διεθνούς Δικαίου και Συνθηκών, μαζί με εκπροσώπους από διάφορα τμήματα του Υπουργείου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Κύπρο.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με αξιωματούχους του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, στο Υπουργείο, την Πέμπτη 6 Ιουνίου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Πρεσβείας της Λιβύης, κατά τη συνάντηση, τα δύο μέρη συζήτησαν για τις Συμφωνίες και τα Μνημόνια Συναντίληψης που έχουν ήδη υπογραφεί  μεταξύ Λιβύης και Κύπρου, εκφράζοντας την αμοιβαία επιθυμία για ενεργοποίηση ορισμένων από αυτές τις συμφωνίες.

Συζήτησαν επίσης για τη σύνταξη νέων Συμφωνιών και Μνημονίων για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και την περαιτέρω ανάπτυξη των ιστορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης, συζήτησαν τους σχεδιασμούς για την επαναλειτουργία της Κυπριακής Πρεσβείας στην Τρίπολη στο άμεσο μέλλον.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Πρέσβης του κράτους της Λιβύης στην Κυπριακή Δημοκρατία, μαζί με μέλη του διπλωματικού σώματος της Πρεσβείας, όπως αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βλέπει φαντάσματα ο Τατάρ για κατασκόπους-«Έδωσα οδηγίες στις μονάδες να πάρουν μέτρα»
Κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ-«Η απώλεια δύο συνανθρώπων μας δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τους κυβερνώντες»
Απαντά και στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση-«Ο Στεφάνου σπεύδει να ανταγωνιστεί τον ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ στον λαϊκισμό»
Πυρά και από Στεφάνου σε Κυβέρνηση-«Η τραγωδία κονιορτοποίησε τις δηλώσεις και αποκάλυψε την ανικανότητα της»
Απαντά σε ΔΗΣΥ η Κυβέρνηση-«Ευελπιστεί ότι θα κεφαλαιοποιήσει πολιτικά μια τέτοια φυσική καταστροφή»
Άνοιξε ο χορός των πολιτικών αντιδράσεων-«Να αναληφθούν οι ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται»
Στιούαρτ: Κρίσιμη στιγμή για την Κύπρο, πρόθεση ήταν να συνεχίσει να υπάρχει μια διαδικασία και ένα μομέντουμ
Απάντησε στις επικρίσεις ο Πρόεδρος-«Θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης, τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν»
Σε ώθηση στη διαπραγματευτική διαδικασία μετά την άτυπη της Νέας Υόρκης ελπίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ
Στέλνει αεροσκάφη για βοήθεια στις πυρκαγιές στη Λεμεσό το Ισραήλ-Συνεννόηση Κόμπου με Σάαρ