Κατακόρυφη αύξηση του ελαιόλαδου σε ένα χρόνο-Μειώσεις στη ζάχαρη, στα έπιπλα κήπου και στα πουλερικά

Αύξηση 65% καταγράφει το ελαιόλαδο τον Μάιο του 2024, σε σύγκριση με τον περσινό Μάιο, με την αύξηση σε σχέση με τον Απρίλιο του 2024 να ανέρχεται στο 2%, σύμφωνα με τον πίνακα του Δείκτη Καταναλωτή την οποία κατάρτισε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών και ο οποίος δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Σημαντικές αυξήσεις, σε ετήσια βάση, καταγράφουν επίσης μεταξύ άλλων οι υπηρεσίες ελαιοχρωματιστή, το ρύζι, τα ξενοδοχεία, μοτέλ και πανδοχεία, το τσάι και τα φρέσκα λαχανικά, ενώ μεγάλες μειώσεις σημειώνουν οι τιμές της ζάχαρης, του βουτύρου, τα πουλερικά, τα παιχνίδια και χόμπι και τα έπιπλα κήπου.

Συγκεκριμένα με βάση τους πίνακες του Συνδέσμου Καταναλωτών τις μεγαλύτερες αυξήσεις τον Μάιο του 2024, σε σχέση με τον Μάιο του 2023, κατέγραψαν το ελαιόλαδο κατά 65,2%, οι υπηρεσίες ελαιοχρωματιστή κατά 13%, το ρύζι κατά 8,33%, τα ξενοδοχεία, μοτέλ και πανδοχεία κατά 7,17%, το τσάι κατά 7,25%, τα φρέσκα λαχανικά κατά 9,40% και τα λαχανικά κατά 5,97%.

Αντίθετα τις μεγαλύτερες μειώσεις, σε ετήσια βάση, κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι τιμές της ζάχαρης κατά 21%, των επίπλων κήπου κατά 15,6%, του βουτύρου κατά 7,91%, των πουλερικών κατά 8,95, των παιχνιδιών και χόμπι κατά 9,2% και της Μαργαρίνης και άλλων φυτικών λιπών κατά 5,1%.

Σε σχέση με τον Απρίλιο του 2024, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν μεταξύ άλλων στα φρέσκα λαχανικά εκτός πατατών και άλλων βολβών κατά 21,5%, στα φρέσκα φρούτα κατά 16,8%, στα ξενοδοχεία, μοτέλ και πανδοχεία κατά 10,6%, στα λαχανικά κατά 9,99%, στις αεροπορικές μεταφορές επιβατών κατά 8,9% και στις Υπηρεσίες Μεταφορών κατά 7,1%.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκαν μεταξύ άλλων στις πατάτες κατά 11,2%, στο βούτυρο κατά 6,49%, στα έπιπλα κήπου κατά 9,06%, στη ζάχαρη κατά 8,39% και στα παιχνίδια και χόμπι κατά 7,45%.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παρέμβαση Επιτρόπου Διοικήσεως για τις συνθήκες στις Κεντρικές-Κρατούμενοι κοιμούνται στα πατώματα
Ανυπομονεί για την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν και τους εορτασμούς της ντροπής ο Τατάρ
Περήφανη δηλώνει η Αϊσέ Γκιουνές που η τουρκική καταστροφή στην Κύπρο φέρει το όνομά της
Ανησυχία εκφράζει ο Τριανταφυλλίδης-«Δεν επιτρέπεται ο ΔΗΣΥ να γίνει κόμμα φυλακισμένων εγκεφάλων»
Πόρτα εν κινήσει οχήματος τραυμάτισε πεζό στη Λεμεσό-Αναζητείται ο οδηγός
Περισσότερα από 400 άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω πνιγμού τα τελευταία 20 χρόνια-Τρίτη αιτία θανάτου σε παιδιά
Έπιασε την ανιούσα η θερμοκρασία-Κίτρινη προειδοποίηση για 42 βαθμούς Κελσίου
Χρηματοδότηση ΕΕ για λιμάνι Λεμεσού και περιφερειακό Λευκωσίας
Ενίσχυση για αναβάθμιση συστημάτων αποστολής στοιχείων διακίνησης νωπού γάλακτος ενέκρινε το Υπουργικό
Η ΑΗΚ αφαιρεί τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες από πασσάλους της