Παρέλαβαν τα πρακτικά της Θανατικής Ανάκρισης του Θανάση οι ανακριτές-Έκκληση στους πολίτες για πληροφορίες

Παρέλαβαν τα πρακτικά και το πόρισμα της Θανατικής Ανάκρισης, οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές Θανάσης Αθανασίου και Λάμπρος Παπάς, που διορίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, για να διερευνήσουν την δολοφονία του Θανάση Νικολάου. Τόσο τα πρακτικά όσο και το πόρισμα της Θανατικής Ανακρίτριας θα μελετηθούν από τους ερευνητές. Οι ποινικοί ανακριτές, απέστειλαν και επιστολή στο Υπουργείο Άμυνας με την οποία ζητούν, καταστάσεις σε σχέση με την υπόθεση.

Σε δηλώσεις του, ο εκ των ποινικών ανακριτών, αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, Λάμπρος Παππάς, αφού ευχαρίστησέ την Προεδρία της Δημοκρατίας που τον διόρισε ως ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή, επεσήμανε το βάρος της ευθύνης της διερεύνησης της υπόθεσης και ανέφερε, πως «ο κ. Αθανασίου και εγώ πιάσαμε άμεσα δουλειά και αρχίσαμε τις έρευνες από μηδενική βάση λαμβάνοντας βέβαια πάντα υπόψη μας όλο το ανακριτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα. Το οποίο μελετούμε εις βάθος προκειμένου να εκτελέσουμε την αποστολή που μας έχει ανατεθεί». Και πρόσθεσε, πως «σήμερα, εδώ στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, παραλάβαμε τα πρακτικά της Θανατικής Ανάκρισης και το σχετικό πόρισμα , τα οποία θα τα εντάξουμε και αυτά στο υπάρχον ανακριτικό υλικό που μελετούμε».

Παράλληλα, ο κ. Παπάς απεύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες αν έχουν κάποια πληροφορία να την δώσουν στους ανακριτές. «Θέλω να απευθυνθώ προς όλους τους πολίτες αν κάποιος γνωρίζει κάτι που να μπορεί να υποβοηθήσει το έργο των ερευνών, θα ήθελα να το καταθέσει αβίαστα, έστω και ανώνυμα. Πιστέψτε με ότι η πρόοδος των ερευνών δεν είναι προσωπική υπόθεση, νομίζω ότι αφορά όλη την Κυπριακή κοινωνία».

Όσον αφορά την υπόθεση, ο κ. Παπάς σημείωσε, ότι είναι πολύ πρώιμο να ειπωθεί κάτι στην παρούσα φάση.

Από την πλευρά του ο δεύτερος Ποινικός Ανακριτής, Θανάσης Αθανασίου, ανέφερε, πως «παραλάβαμε σήμερα τα πρακτικά από το Δικαστήριο Λεμεσού, τα οποία θα ενταχθούν το μαρτυρικό υλικό». Παράλληλα, όπως είπε «έχουν αποστείλει στον Υπουργό Άμυνας επιστολή και αναμένουμε κάποιες καταστάσεις από το Υπουργείο, σε σχέση με την υπόθεση και προχωρούμε εντατικά με τη μελέτη και τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης», κατέληξε ο κ. Αθανασίου.

Δειτε Επισης

Πρωτοφανείς εικόνες σε Πάρο, Μύκονο και Χανιά από την κακοκαιρία-Μεγάλες καταστροφές (pics)
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα για τον ξυλοδαρμό του 16χρονου έξω από εκκλησία-Ο ένας ανήλικος
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 51χρονος-Την Παρασκευή οδηγείται στον Εισαγγελέα (pic)
Η Ευρώπη σε νέα εποχή-Γαλλία και Γερμανία πρωταγωνιστούν στον στρατιωτικό επανεξοπλισμό
Το σπίτι της φρίκης για 32χρονο που κρατείτο αιχμάλωτος από τη θετή του μητέρα (pics)
Στο τραπέζι η άρση των κυρώσεων κατά Συρίας από Κύπρο, Γαλλία και Ελλάδα-Τι αποφασίστηκε στο Παρίσι
Με στόχο να υπάρξουν αποτελέσματα για ΜΟΕ μεταβαίνει στη συνάντηση με Τατάρ ο Πρόεδρος
Εκτοξεύτηκε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών στη Μιανμάρ-«Θα ξεπεράσουν τις 3.000»
Ομάδα δεκαπέντε ατόμων επιτέθηκε σε 16χρονο με ρόπαλα και τον ξυλοφόρτωσε
ΒΙΝΤΕΟ: Η κακοκαιρία σαρώνει την Κρήτη-Πλημμυρισμένοι δρόμοι στα Χανιά, εγκλωβίστηκαν οδηγοί