Παρέλαβαν τα πρακτικά της Θανατικής Ανάκρισης του Θανάση οι ανακριτές-Έκκληση στους πολίτες για πληροφορίες

Παρέλαβαν τα πρακτικά και το πόρισμα της Θανατικής Ανάκρισης, οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές Θανάσης Αθανασίου και Λάμπρος Παπάς, που διορίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, για να διερευνήσουν την δολοφονία του Θανάση Νικολάου. Τόσο τα πρακτικά όσο και το πόρισμα της Θανατικής Ανακρίτριας θα μελετηθούν από τους ερευνητές. Οι ποινικοί ανακριτές, απέστειλαν και επιστολή στο Υπουργείο Άμυνας με την οποία ζητούν, καταστάσεις σε σχέση με την υπόθεση.

Σε δηλώσεις του, ο εκ των ποινικών ανακριτών, αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, Λάμπρος Παππάς, αφού ευχαρίστησέ την Προεδρία της Δημοκρατίας που τον διόρισε ως ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή, επεσήμανε το βάρος της ευθύνης της διερεύνησης της υπόθεσης και ανέφερε, πως «ο κ. Αθανασίου και εγώ πιάσαμε άμεσα δουλειά και αρχίσαμε τις έρευνες από μηδενική βάση λαμβάνοντας βέβαια πάντα υπόψη μας όλο το ανακριτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα. Το οποίο μελετούμε εις βάθος προκειμένου να εκτελέσουμε την αποστολή που μας έχει ανατεθεί». Και πρόσθεσε, πως «σήμερα, εδώ στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, παραλάβαμε τα πρακτικά της Θανατικής Ανάκρισης και το σχετικό πόρισμα , τα οποία θα τα εντάξουμε και αυτά στο υπάρχον ανακριτικό υλικό που μελετούμε».

Παράλληλα, ο κ. Παπάς απεύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες αν έχουν κάποια πληροφορία να την δώσουν στους ανακριτές. «Θέλω να απευθυνθώ προς όλους τους πολίτες αν κάποιος γνωρίζει κάτι που να μπορεί να υποβοηθήσει το έργο των ερευνών, θα ήθελα να το καταθέσει αβίαστα, έστω και ανώνυμα. Πιστέψτε με ότι η πρόοδος των ερευνών δεν είναι προσωπική υπόθεση, νομίζω ότι αφορά όλη την Κυπριακή κοινωνία».

Όσον αφορά την υπόθεση, ο κ. Παπάς σημείωσε, ότι είναι πολύ πρώιμο να ειπωθεί κάτι στην παρούσα φάση.

Από την πλευρά του ο δεύτερος Ποινικός Ανακριτής, Θανάσης Αθανασίου, ανέφερε, πως «παραλάβαμε σήμερα τα πρακτικά από το Δικαστήριο Λεμεσού, τα οποία θα ενταχθούν το μαρτυρικό υλικό». Παράλληλα, όπως είπε «έχουν αποστείλει στον Υπουργό Άμυνας επιστολή και αναμένουμε κάποιες καταστάσεις από το Υπουργείο, σε σχέση με την υπόθεση και προχωρούμε εντατικά με τη μελέτη και τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης», κατέληξε ο κ. Αθανασίου.

Δειτε Επισης

Βλάβη σε πλυντήριο προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στο Φρέναρος-Εξήλθαν έγκαιρα οι ένοικοι
Νεκρός κάτω από το όχημα του εντοπίστηκε 58χρονος στη Λεμεσό-Ατύχημα δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις
Κατάδικος αλλά έξω υπό όρους ο 26χρονος που βοήθησε «Κομμωτή»-Μιλούσαν μέσω Instagram, παραδέχθηκε αλλά...
Εκτεθειμένη ξανά η Αστυνομία, «απογυμνωμένη μαρτυρία» για πατέρα και φίλο-Αφέθηκαν ελεύθεροι, παραδέχθηκε ο 26χρονος
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 31χρονος μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στην Περιστερώνα
Απουσιάζει εδώ και οκτώ ημέρες από το χώρο διαμονής του στην Κακοπετριά 38χρονος
Συνελήφθη στην Κύπρο 35χρονος καταζητούμενος για υπόθεση απαγωγής στη Γερμανία
Πυροβολισμοί κατά καφενείου στην Πάφο-ψάχνουν κίνητρο και δράστη οι Αρχές
Ξεκαθαρίζει το σκηνικό για εθελοντική κατάταξη-Tα κίνητρα που θα προωθήσει το Υπουργείο Άμυνας
Το αίσθημα ασφάλειας που έγινε ανέκδοτο και η κοινωνία που γελά για να μην κλαίει