Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία στο αυτοκίνητο κατά τον καύσωνα

Ο Ιούνιος έφερε μαζί του και υψηλές θερμοκρασίες και η χρήση του κλιματισμού κρίνεται απαραίτητη, τόσο στο σπίτι και το χώρο εργασίας όσο και στο αυτοκίνητο. Είναι σημαντικό άρα να γνωρίζουμε τη σωστή χρήση του aircondition.

Σε γενικές γραμμές, η σωστή θερμοκρασία στο σαλόνι του αυτοκινήτου, αυτή δηλαδή στην οποία δεν ζεσταινόμαστε, βοηθά τον οδηγό να διατηρεί το μέγιστο της συγκέντρωσής του και να ανταποκρίνεται σωστά στα ερεθίσματα που δέχεται από το περιβάλλον.

Η ιδανική θερμοκρασία στο σαλόνι του αυτοκινήτου

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή είναι οι περίπου 22 βαθμοί. Σε αυτή τη θερμοκρασία, οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ιδιαίτερα άνετα. Προσοχή όμως, διότι το κάθε αυτοκίνητο δεν έχει ακριβώς την ίδια βαθμονόμηση στα χειριστήρια του air condition ή του κλιματισμού, με αποτέλεσμα η ένδειξη 22 να μην αντιστοιχεί επακριβώς και στην πραγματική εσωτερική θερμοκρασία.

Γενικά μιλώντας, αν το αυτοκίνητό σας έχει αυτόματο κλιματισμό, επιλέξτε τη λειτουργία auto και θερμοκρασία μεταξύ 21 και 23 βαθμών, στο επίπεδο που νοιώθετε πιο άνετα.

Πώς επιτυγχάνουμε την ιδανική θερμοκρασία

Η ορθή διαδικασία μπαίνοντας στο αυτοκίνητο, ακόμα κι όταν το θερμόμετρο δείχνει 40+, είναι να… μην ενεργοποιήσουμε αμέσως το σύστημα κλιματισμού. Πρέπει πρώτα να ανοίξουμε τα παράθυρα, να πάει στο καλό ο θερμός αέρας της καμπίνας και μετά να κυνηγήσουμε ανάσες δροσιάς.

Θα το πούμε επίσης γιατί πρέπει: το να στρέψετε όλους τους αεραγωγούς πάνω σας, δεν θα φέρει ομοιόμορφη θερμοκρασία στο εσωτερικό του οχήματος.

Όταν στον αέρα η θερμοκρασία φλερτάρει με τους 40, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να ρυθμίσετε το air condition στους 16. Δεν είστε Εσκιμώοι, δεν θα καταφέρετε να το κάνετε Ιγκλού. Η ιδανική θερμοκρασία είναι στους 21-23.

Προσοχή σε κάτι ακόμα. Όταν ενεργοποιήσετε τον κλιματισμό, επιλέξτε την ανακύκλωση του αέρα της καμπίνας, σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει λόγος να δώσετε πρόσβαση και σε περισσότερο θερμό εξωτερικό αέρα. Όταν το σύστημα πάρει μπρος και οι θερμοκρασίες αρχίσουν να πέφτουν, τότε μία εναλλαγή για να ανανεώνεται και λίγο το οξυγόνο που αναπνέετε, δεν βλάπτει.

From-ice-cubes-to-the-Climatronic_15_HQ

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν