Στην εκλογική περιφέρεια Πάφου 64.246 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι μαζί με κοινοτικούς και τ/κ

Στην εκλογική περιφέρεια Πάφου οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι που έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέρχονται στις 64.246 στην Πάφο εκ των οποίων Ε/κ 54.772, Τ/κ 199 και Κοινοτικοί 9.275, σύμφωνα με τον Έφορο Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Γιώργο Χρυσαφίνη.

Αυτοί που έχουν δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι 58.705. 

Στην Πάφο είναι εγγεγραμμένοι σχεδόν οι μισοί κοινοτικοί που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, αφού το σύνολο τους ανέρχεται Παγκύπρια σε 21.640.

Στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής έχουν εγγραφεί στους καταλόγους της περιφέρειας Πάφου πέραν των έξι χιλιάδων νέοι ψηφοφόροι (6.385) . Στον Δήμο Πάφου οι νέες εγγραφές ανέρχονται σε 4.166 και οι μετακινήσεις σε 998. Από τις νέες εγγραφές δηλαδή των 6.359, οι 4.521 αφορούν Ευρωπαίους πολίτες.

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Πάφου ο αριθμός των εκλογέων ανέρχεται σε 24.991, στον Δήμο Ανατολικής Πάφου σε 7.524, στον Δήμο Ακάμα 3.992 και στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς σε 5.152.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Έπαρχο Πάφου και Έφορο Εκλογών της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Γιώργο Χρυσαφίνη και στοιχεία, τα οποία διαβιβάστηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών για σκοπούς καθορισμού των συμβούλων κατά διαμέρισμα, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στο Δήμο Πάφου ανέρχεται στις 24.991 από τους οποίους οι 6.224 είναι Ευρωπαίοι πολίτες. 

Στον Δήμο Ανατολικής Πάφου οι εγγεγραμμένοι εκλογείς ανέρχονται στις 8.119, από τους οποίους οι 645 Ευρωπαίοι πολίτες. Στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς οι εγγεγραμμένοι εκλογείς ανέρχονται σε 5.520 εκλογείς από τους οποίους οι 709 είναι Ευρωπαίοι πολίτες και στον Δήμο Ακάμα οι εγγεγραμμένοι εκλογείς ανέρχονται σε 4.581 εκλογείς από τους οποίους Ευρωπαίοι είναι 613.

Εξάλλου στις 78 κοινότητες της εκλογικής περιφέρειας Πάφου οι εγγεγραμμένοι εκλογείς ανέρχονται σε 21.025 εκλογείς από τους οποίους οι 1024 είναι Ευρωπαίοι.

Πόσοι θα εργαστούν 

Επιπρόσθετα ο κ. Χρυσαφίνης ανέφερε πως την 9η Ιουνίου θα εργαστούν στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου εκτός από τον Έφορο Εκλογής και 19 Βοηθοί Έφοροι που ορίστηκαν από τον Υπουργό Εσωτερικών και πέραν αυτών 1023 οι οποίοι θα εργαστούν ως προεδεύοντες ή ως Βοηθοί ή και στην Γραμματεία που θα λειτουργήσει στην Επαρχιακή Διοίκηση. Απο τους 1023 είπε ο κ. Χρυσαφίνης, οι 761 είναι κρατικοί υπάλληλοι, οι 238 είναι είτε από Ημικρατικούς Οργανισμούς,  είτε και από Ιδιωτικές Επιχειρήσεις ενώ υπάρχουν και 24 άνεργοι πτυχιούχοι.

Επαρχία Πάφου: 206 εκλογικά κέντρα  

Σύμφωνα με τον Έφορο της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου συνολικά 206 εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στις εκλογές της 9ης Ιουνίου στην Επαρχία Πάφου, και 13 για τους εκτοπισμένους εκλογείς σε διάφορα σημεία της επαρχίας Πάφου.

Συγκεκριμένα, από 206 εκλογικά κέντρα που λειτουργούν στην επαρχία Πάφου, στον Δήμο Πάφου θα λειτουργήσουν 60 εκλογικά κέντρα, στον Δήμο Ανατολικής Πάφου θα λειτουργήσουν 19, στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς 20 και στον Δήμο Ακάμα θα λειτουργήσουν 13 εκλογικά κέντρα. Επίσης εκτός Δήμων στις υπόλοιπες κοινότητες όπως  πρόσθεσε ο κ. Χρυσαφίνης θα λειτουργήσουν 90 εκλογικά κέντρα.

Στα Γραφεία ΚΣ Άρμου, το εκλογικό κέντρο της κοινότητας

Εξάλλου, στα Γραφεία του ΚΣ Άρμου θα λειτουργήσει το Εκλογικό Κέντρο της Άρμου σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το Γραφείο του Εφόρου Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου αναφέρεται στη Γνωστοποίηση που δημοσιεύθηκε στις 31/5/2024 στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας αρ. 5222, Τρίτο Παράρτημα Μέρος (ΙΙ), για τη διενέργεια ψηφοφορίας στις 9 Ιουνίου 2024, για την ανάδειξη Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ανακοινώνει ότι στην κοινότητα Άρμου το Εκλογικό Κέντρο θα λειτουργήσει στα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Άρμου και όχι στο Δημοτικό Σχολείο, όπως αναφέρεται στην πιο πάνω Γνωστοποίηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή