Παρουσιάζεται αύριο νέο πρόγραμμα επιχορήγησης για ΜΚΟ

€2,3 εκ. για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας και της βίας κατά των παιδιών στην Ελλάδα και την Κύπρο στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος PREVENT, με συγχρηματοδότη και συντονιστή το Ίδρυμα Μποδοσάκη σε σύμπραξη με το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ

Ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έργων προς επιχορήγηση

Το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ (Εταίρος) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη (Συντονιστής), ανακοινώνει την ανοιχτή πρόσκληση με τίτλο «Πρόληψη και Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και της Βίας κατά των Παιδιών», για την υποβολή προτάσεων έργων προς επιχορήγηση από οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία στο πλαίσιο του προγράμματος “Preventing gender-based violence and violence against children” (PREVENT).

Στόχος του προγράμματος “PREVENT” είναι η πρόληψη και η καταπολέμηση της έμφυλης βίας και της βίας κατά των παιδιών, μέσω της στήριξης Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚοιΠ) στην Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και μέσω της ενίσχυσης των γνώσεων, των ικανοτήτων και της βιωσιμότητάς τους. Το PREVENT συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV) 2023-DAPHNE, το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ, με συνολικό ποσό επιχορήγησης €2,3 εκ.

Η Ανοικτή Πρόσκληση έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μποδοσάκη και επικεντρώνεται σε δύο θεματικές/αποτελέσματα: «Πρόληψη και Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας», «Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Παιδιών». Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην Πύλη Προγραμμάτων του Ιδρύματος Μποδοσάκη και η προθεσμία υποβολής είναι στις 25 Σεπτεμβρίου 2024 (ώρα 17.00).

Η εκδήλωση έναρξης του προγράμματος στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, στις 10:00 π.μ., στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Κέντρου Στήριξης ΜΚΟ.

Η έμφυλη βία και η βία κατά των παιδιών είναι αντίθετες με τις αξίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα της Ε.Ε.. Ωστόσο, παραμένουν διάχυτες σε ολόκληρη την Ε.Ε. και έχουν επιδεινωθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η αυξημένη χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19. Μέσω της επιχορήγησης των ΟΚοιΠ, θα επωφεληθούν ομάδες όπως θύματα και μάρτυρες έμφυλης βίας (ιδιαίτερα γυναίκες και κορίτσια), παιδιά που έχουν βιώσει βία, επαγγελματίες πρώτης γραμμής, καθώς και οι φορείς χάραξης πολιτικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, τα μέσα ενημέρωσης και το ευρύ κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κέντρο Στήριξης Μη Κυβερνητικών Οργανισμών 22875099 | info@ngo-sc.org

Δειτε Επισης

Αυτό το καλοκαίρι, προσφέρετε στα παιδιά σας μια μοναδική εμπειρία!
«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ» ΜΙΕΕΚ
Robotex MRC 2024: Νέοι Αγώνες Αθλητικής Ρομποτικής και Drones
Συνέδριο Γάλακτος: Σημαντικά συμπεράσματα για τη γεωργική και κτηνοτροφική βιομηχανία
Δέκα χρόνια «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» ΜΙΕΕΚ
Γιατροί εξιστορούν τις μαρτυρίες τους από τις μαύρες μέρες της εισβολής
Πρότεινε Κριτή - Η καινοτομία των φετινών Carob Awards 2024
Το κέντρο της Λευκωσίας αλλάζει-Αστικά αντιπλημμυρικά έργα στην ενορία Τρυπιώτη
Παγωτά PAPAFiLiPOU: Νέα Εικόνα! Περισσότερο Παγωτό! Αγαπημένοι Συνδυασμοί!
Η Πολιτική Συνοχής της ΕΕ