Συνάντηση με επίκεντρο το Κυπριακό-Βλέπει Ολγκίν και Γεραπετρίτη ο ΓΓ του ΟΗΕ

Σήμερα, Τετάρτη είναι προγραμματισμένες οι ξεχωριστές συναντήσεις του ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με την προσωπική απεσταλμένη του για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο κ. Γκουτέρες αναμένεται να συναντηθεί με την κ. Ολγκίν στις 16.00 ώρα Νέας Υόρκης (23.00 ώρα Κύπρου). Κατά τη συνάντηση, αναμένεται η κ. Ολγκίν να ενημερώσει για τις επαφές της σχετικά με το Κυπριακό. Κατά την τελευταία της επίσκεψη την Κύπρο τον Μάιο, η κ. Ολγκίν δήλωσε ότι ήταν στο τέλος της αποστολής της και ότι θα ετοίμαζε μια έκθεση ενώ θα είχε συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με την κ. Ολγκίν, ο κ. Γκουτέρες αναμένεται να συναντηθεί με τον κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της ελληνικής υποψηφιότητας για τη θέση μη μονίμου μέλους του ΣΑ ΟΗΕ (2025-2026). Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να μεταφέρει την ανάγκη να ξεκινήσει μια συζήτηση, για να διερευνηθεί αν υπάρχουν προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ακόμη ότι Αθήνα και Λευκωσία ήταν σε συντονισμό και ότι βάσει της συζήτησης, θα αποφασιστούν και τα επόμενα βήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 50χρονος στην Ακράτα που απειλούσε τη σύζυγό του-Τον πήγαν σε ψυχιατρική κλινική, αλλά απέδρασε
Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Ενημέρωση από το Βατικανό
Γυναίκα έχει ταξιδέψει σε 60 χώρες–Για ποιο μέρος δεν θέλει ούτε να ακούσει
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου-Χρήση φαρμακευτικής ουσίας δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις
Σε ύφεση η σεισμική δραστηριότητα σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη
ΒΙΝΤΕΟ: Φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Άκμπαρ» ο δράστης πριν την επίθεση στη Γαλλία
Eπίθεση σε αγορά στη Γαλλία με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες
Εκλογές στη Γερμανία-Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Bild
Με γραπτό κείμενο θα απευθυνθεί στους πιστούς την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος
Η Ζιζέλ Πελικό, μία από τις Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Time